Pitomača - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskRezultat može prevariti. Pobjeda u Pitomači od 32:25 (14:12) može izgledati vrlo dobro, pogotovo što je Podravka Vegeta igrala bez Ihnjeve, ali učinak (vanjskih) igračica podlegao je kritici trenerice Snježane Petike. Razlog? Gađanje vratarke umjesto mreže. Kad je u minuti odmora Petika izrekla ”čarobne riječi” stvari su se posložile i promašaji su prestali.

Pitomača - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskA bilo je ”čupavo”. Pitomača je u 1. poluvremenu tri puta bila u vodstvo (od 10. do 16. minute: od 5:4 do 8:7). U 2. poluvremenu Podravka se odvojila sa 14:14 u 32. minuti na 15:20 u 37-oj, da bi opet potonula na 18:20. Bilo je povuci-potegni (iščupati ne mogu) do 50. minute i stanja 24:25. Onda su Krsnik i Vidak riješile problem serijom golova.

– Zašto je bilo ”čupavo”? Zbog nepridržavanja dogovora, šutiranja u vratarku… – rekla je Snježana Petika nakon utakmice.

Pitomača - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskU igru nisu ulazile Ihnjeva i Mrđen. Ihnjeva ima cijeli tjedan problem s ramenom i na savjet liječnika sjedila je na klupi. Ušla bi u krajnjoj nuždi. Mrđen je u petak osjetila tetivu i trebalo ju je poštedjeti. Nisu putovale T. Petika i Franušić, jer su u 15 sati igrale utakmicu 2. HRL sjever za Podravku 2 Lino, izvjestila nas je Snježana Petika.

Iako su zabile dosta golova, postotak šuta vanjskih igračica bio je slab: Dežić 3 od 7 + 4 tehničke greške, Krsnik 6 od 10 + 4 tehničke, Vidak 8 od 14 + 4 tehničke greške. Pun učinak imala je Debelić, a obje golmanice (Kapitanović i Jukić, Ećimović nije ulazila u igru) bile su na 50 posto obrana (ukupno 26!) što je visoki vratarski učinak.

Pobjeda je ostvarena, a opomena je da se u svaku utakmicu do kraja mora ulaziti svjesno i savjesno. Na ”malim” se suparnicima osvaja prvenstvo. A sve ekipe maksimalno su napaljene na Podravku Vegetu. Toga moramo biti svjesni.

U 22. kolu u Koprivnici gostuje Bjelovar.

Pitomača - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskUTAKMICA 21. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PITOMAČA – PODRAVKA VEGETA 25:32 (12:14)

PITOMAČA – Sportska dvorana Osnovne škole Petra Preradovića. Gledatelja: 300. Suci: Josip Cepanec (Tomaševec) i Dalibor Dragočajac (Novska). Nadzornik HRS-a: Saša Brabec.

PITOMAČA: Rajnović (0+-), Jug (9+0); Le. Pavlović, Kožnjak 6, Ćurić 3, Štefanec 3, Brlas, Kirin, Božić 1, Đud 2, Magić, Mioč 4, Ferić 1, Šandor 5, Šandrovčan, Fel. TRENER: Darko Međimorec.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (12+2), Kapitanović (11+1), Ećimović (-); Turk 3, Dežić 3(2), Karlovčan 5, Krsnik 6, Džono 1, Mrđen, Vidak 8(2), La. Pavlović, Horvat 1, Ihnjeva, Debelić 5. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Pitomača 5(2), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Pitomača 10 minuta (Šandor 2+2, Kožnjak, Štefanec, Đud), Podravka Vegeta 2 minute (Karlovčan).

IGRAČICA UTAKMICE: Dora Krsnik (Podravka Vegeta).