Ukupni pobjednik natjecanja Dječji vrtić TratinčicaZAHVALA ORGANIZATORA: Zahvaljujemo klubu i vašim sportašicama i sportašima na pomoći kod organizacije i provedbe 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Koprivnice. Svojim, nastupima i pomoći kod dodjela medalja, učinili ste da se naši mali olimpijci taj dan osjećaju kao najveće sportske zvijezde.

Još jednom, veliko hvala svima! Sportski pozdrav!

VIŠE VIDI NA: https://www.glaspodravine.hr/foto-koprivnicki-malisani-pokazali-sportske-vjestine-na-olimpijadi-djecjih-vrtica/

Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica športskih udruga grada Koprivnice i ove godine u subotu tradicionalno su organizirali, sada već 17. po redu, Olimpijski festival dječjih vrtića. Pomoć pri organizaciji osigurali su Srednja škola Koprivnica, Obrtnička škola Koprivnica i Gimnazija Frana Galovića Koprivnica. Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Koprivnice sudjelovalo je 400 mališana iz 10 dječjih vrtića s područja grada Koprivnice i okolice. Olimpijski festival dječjih vrtića, otvorio je gradonačelnik Mišel Jakšić, a malim sportašima, velik uspjeh u natjecanju zaželio je i dožupan Ratimir Ljubić.

Mali sportaši natjecali su se u četiri atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica: trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje. Nakon atletike na redu je bilo natjecanje u malom nogometu, također za dječake i djevojčice.

Pobjednici su dobili medalje i pehare, a ekipa koja će se najviše isticala u poštivanju olimpijskih pravila dobila nagradu FAIR PLAY koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor. Ove godine to je bila ekipa dječjeg vrtića Igra. Djecu je bodrio velik broj navijača, roditelja i rodbine.

Ukupni pobjednik Olimpijskoga festivala je dječji vrtić Tratinčica.

Svojim nastupima cijeli Olimpijski festival obogatile su plesna skupina Male sportske škole, Mažoretkinje grada Koprivnice i Sportski plesni klub Ritam Koprivnica. Medalje najuspješnijim sportašima dijelili su mladi, perspektivni sportaši. Za RK Koprivnicu medalje su dijelili: Kristofor Mazar, Fran Piskač, Leon Piskač, Ivan Buhić i Fran Friščić. Za RK Podravka Vegeta medalje su dijelile Klara Petričević, Klara Kokša, Lucija Jandrašić, Lana Brkić i Ana Sikavica. Za Sportski plesni klub Ritam Koprivnica medalje je dijelio reprezentativac Fran Jakpanec, a za DŠV Šoderica Anja Rojčević. Svi mladi sportaši nekada su i sami bili dobitnici ”malih” olimpijskih odličja.