Puls-1Podravkina Udruga volontera PULS u subotu 14. svibnja u sklopu Dana travnjaka, organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom Od Srca za Osmijeh (KKŽ-HA/REH-16-4). Posjetitelji su mogli sudjelovati u nagradnoj tomboli te na taj način pomoći u prikupljanju financijskih sredstava za kupnju konja za terapijsko jahanje te specijalizirane opreme i pomagala za provođenje terapijskog programa kojeg provodi Udruga Osmijeh za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Unatoč lošem vremenu, odaziv na tombolu je bio odličan i uspio se dio sredstava prikupiti.

Ovim putem podsjećamo da akcija još uvijek traje i to do 27. svibnja do kada se dobrovoljne uplate mogu uplatiti na izdvojeni žiro račun HR0723860021552002084 koji je otvoren u Podravskoj banci.

Udruga Osmijeh novoosnovana je udruga koja djeluje na području Koprivničko-križevačke županije i koja terapijskim jahanjem u prostorima Ergele Galop u Peterancu provodi rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Terapijsko jahanje poseban je oblik fizikalne terapije i rehabilitacije prilagođene djeci s teškoćama u razvoju, osobama s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima te osobama s emocionalnim smetnjama. Pokazalo se da ovaj oblik terapije ima pozitivan učinak na navedene skupine te da se nakon nekog vremena kod korisnika događaju pozitivne promjene. Podržite ovu akciju, potaknite i druge da se uključe kako bi svi zajedno stavili osmijeh na lice korisnicima Udruge Osmijeh.