Mlade Podravkine rukometašice // Foto PR PodravkeNa manifestaciji Europskog tjedna kretanja u Koprivnicu su se Koprivničancima predstavili gradski sportski klubovi koji nose ime Koprivnice ili Podravke, odnosno njihovi mladi članovi koji su pozvali djecu da im se priključe. Tako su svoje sportske škole najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima prezentirali Rukometni klub Podravka s.d.d., Košarkaški klub Koprivnica, Šahovski klub Podravka, Stolnoteniski klub Podravka, Hrvački klub Podravka, Karate klub Podravka, Streljački sportski klub Podravka i Teniski klub Koprivnica.

Neizostavan je bio i Podravkin medvjedić Lino, koji je razveselio najmlađe.

U sklopu Europskog tjedna kretanja Grad Koprivnica promoviran je kao grad za kupnju i rekreaciju. Održan je i mali sajam naših izvornih proizvoda poput bio soka od jabuka i suhomesnatih proizvoda.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala je promotivno-edukativnu akciju Biti slijep na pet minuta. Svatko je mogao u ovoj akciji iskusiti kako je to ne vidjeti. Članovi udruge su prolaznicima stavljali povez na oči i poveli ih u šetnju. Sigurno im nije bilo lako. Cilj je naravno bio podići svijest o životu s invaliditetom i suosjećanje s takvim pojedincima.
Akcija Srce pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Hrvatske zaklade Kuća srca, Hrvatskog kardiološkog društva, Hrvatske Udruge kardioloških medicinskih sestara, Opće bolnice Dr.T. Bardek, Udruge kardioloških bolesnika Srce Kc-Kž, HZJZ, Crvenog križa Kc-Kž, uz sudjelovanje Udruge Rad na Dar Kc-Kž, Srednje medicinske škole Koprivnica te u organizaciji utrke Stazom srca Kluba Maraton održala je utrku sa 128 sudionika.

Samu provedbu organizirao je atletski klub Marathon 2006. Staza srca kojom se trčalo obilježena je znakom srca u cijeloj dužini. Akciju je pozdravio zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić kratkim govorom te je nakon govora dr. Krešimira Šutala iz OB Dr. Tomislav Bardek i Sandre Sinjeri, Ruža Evačić točno u podne dala znak za početak utrke. Trčalo se i hodalo STAZOM SRCA 3745 metara koje je obilježena znakom srca u cijeloj dužini.

Ukupno je startalo 128 sudionika. Svi sudionici primili su majice, medalju, startni broj u spomen na sudjelovanje.

Izvor www.koprivnica.net

Tjedan kretanja, skupna slika // Foto PR Podravke