Lidija Horvat i mali višebojviDobra praksa gostovanja rukometašica Podravka Vegete na Lino višebojcu, zajedničkom projektu Podravke, Sportskih novosti i HT, nastavljena je i u sedmoj sezoni. Tako je u Đulovcu, malom mjestu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u kojem su još vidljivi tragovi ratnih razaranja, sportska gošća bila Lidija Horvat, a u OŠ Vladimir Nazor u Topuskom koje se ponosi svojim lječilištem s djecom se družila bivša igračica Renata Hodak.

Pobjednici s Lidijom i Lukom ŠebetićemU Đulovcu, gdje su djeca sa stotinama crteža, brojnim šarenim transparentima i bučnim navijanjem dočekala Lino višebojac, Lidiji se pridružio igrač RK CO Zagreba Luka Šebetić.

Naprijed naši!Oboje su bili iznenađeni silinom dječjeg veselja i njihovim uzbuđenjem, podijeli su im hrpu autograma, slikali se s mnogima, a nekima čak izašli na megdan. Tako je Lidija pucala penale protiv Pauline Đekić, istina s nešto veće udaljenosti nego osmašica koja je uz podršku cijelog gledališta oštro i precizno tri puta pogodila mrežu i odnijela pobjedu. Usto, Lidija je dijelila savjete višebojcima, bodrila ih u osvajanju bodova u trčanju.

Sad ćemo im sprašit gol!– Cure koje su prije mene bile na Lino višebojcu pričale su mi da je dobro, čitala sam i reportaže u Sportskim novostima, ali nisam mogla ni zamisliti da je ovako lijepo. Toliko veselja, pozitivne energije i sportskog duha na jednom mjestu još nisam doživjela. Rado bih još koji puta gostovala na ovom događanju – rekla je Lidija Horvat.

Renata Hodak u Topuskom bodri višebojceVeliko zadovoljstvo zbog sudjelovanja na Lino višebojcu izrazila je i Renata Hodak koju je pomalo iznenadio poziv za gostovanje. Već dulje vrijeme je izvan rukometnih terena, ali su je djeca iz OŠ Vladimir Nazor dočekala s dugotrajnim pljeskom. Proučili su oni sve o Renati i Podravki Vegeti, znali su da ”Damsi” ima više od 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju i na pressici nakon Lino višebojca postavili su joj brojna pitanja. Renata je djeci poručila neka se što više bave sportom, neka manje sjede za kompjutorima, a svoje uzore traže među uspješnim sportašima.

Povuci-potegni u Topuskom s Renatom HodakNa kratko sam se vratila u dane djetinjstva, opet sam osjetila onu radost pobjeđivanja i dijeljenja veselja s članovima svoje ekipe. Lino višebojac je pravo čudo – ustvrdila je Renata čije mišljenje je podijelio i drugi gost Topuskog – član legendarne ekipe vatrenih Dario Šimić.

(Tekst i slike PR Podravke)