Ana Debelić i Mladen Gabaj // Foto Ljerka VreskDanas se provodi akcija Solidarnost na djelu 2017. kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa. Ta 45. akcija Solidarnost na djelu održava se pod nazivom Ne dvoji – za drugoga izdvoji. U akciji je danas sudjelovala i Podravka Vegeta, čija je kapetanica Ana Debelić predala novac od kupljenih bonova zahvalnosti suradniku za humanitarne poslove i koordinaciju volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Mladenu Gabaju.

Prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije i uplatiti 10 posto od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 14. i 15. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2017. godine.

Crveni križ moli građane da otvore vrata svojih domova aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 12. listopada do 19 sati. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i volonteri tijekom akcije nose oznake Crvenoga križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od jedne kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da se prikupljaji prehrambene namirnice u Kauflandu u Koprivnici. Tamo je postavljena košara s natpisom Vaš dar za pravu stvar te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.