Fotoreporter Cropixa Željko Hajdinjak, Petika i Podravka Lino // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa gostujućem terenu u Đakovu, u subotu smo u sklopu 13. kola 2. HRL sjever pretrpjeli poraz od domaćih igračica rezultatom 29:22, poluvrijeme 15:9.
Nije to bila ista ekipa koja je gostovala u Koprivnici u jesenskom dijelu prvenstva. Dok smo mi i na ovoj utakmici igrali oslabljeni (bez Mrđen), Đakovo se pojačalo s nekim iskusnijim igračicama, kojima moje mlade i premlade cure nisu mogle u ovoj utakmici parirati.

Veliki problem nam stvara i činjenica što nikako da ustalimo postavu, jer u svakoj utakmici nastupamo u drugoj postavi. Pa smo tako i na ovoj utakmici cijelo prvo poluvrijeme tražili vanjsku liniju koja bi donijela bolju igru u napadu. Premalo raspoloženih igračica smo imali koje su bile spremne da se nose s domaćim igračicama. Tek je postava Petika,Hmelina i Papac u drugom poluvremenu donijela bolju igru i rezultat, ali je već bila prevelika razlika da bi se stigla, a osobito nismo mogli preokrenuti rezultat sa slabom obranom koju smo igrali u subotu. Ipak smo u prvom dijelu drugog poluvremena pokazali đakovačkoj publici koji potencijal ima ova mlada ekipa.

S obzirom na to da je utakmica već bila izgubljena iskoristila sam priliku i pridružila Teni Petiki igračice njenog godišta, kako bi stjecale iskustvo i što bolje se pripremile za svoje državno prvenstvo.

Iako neopterećeni rezultatskim učinkom u odnosu na mlade igračice s kojima igramo ovu ligu, ipak nam se ne smije dogoditi takva igra, jer mi smo kadetske prvakinje Hrvatske koje su na ovoj utakmici imali tri reprezentativke koje su vjerojatno jednim dijelom već bile na putu prema Sinju gdje su se okupile za odlazak u Crnu Goru na dvije prijateljske utakmice.

Već drugu utakmicu zaredom poneke igračice ne opravdavaju svoju minutažu igrom niti u obrani niti u napadu koja se od njih očekuje. No, bez obzira na ovu utakmicu koja nama ne predstavlja neki rezultatski značaj, morat ćemo promijeniti neke stvari.

Bez obzira što smo mi ispunili svoj cilj (osvajanje državnog prvenstva), ne smije nam se događati ovako loša igra i sve igračice moraju dati svoj doprinos u igri, a ne igrati alibi igru i čekati da netko drugi rješava utakmicu.

UTAKMICA 13. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

ĐAKOVO – PODRAVKA LINO – TVIN VIROVITICA 29:22 (15:9)

ĐAKOVO – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 200. Suci: Marko Lušić i Mario Uglik (Vinkovci). Nadzornik HRS-a: Goran Stojanović ( Osijek ).

ĐAKOVO: Tokić, Dubravac 6, Barić 2, Josipović, A. Klemen, Penava 4, Ćurić, Zirn 1, Bogdanović 4, Beljan 1, Z. Klemen, Mihalina, Privara, Prekačin 2, Matasović 8(3), Mlinarević 1. TRENER: Đino Grgić.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Ljubić, Karlovčan 1, Popović, Franjkić 2, Šenvald, Hmelina 4(2), Horvat 2, Petika 7(2), Alvir, Papac 6, Jandrašić, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đakovo 4(3), Podravka Lino 6(4).

ISKLJUČENJA: Đakovo 4 minute ( Dubravac, Zirn ), Podravka Lino 8 minuta (Popović 2×2, Karlovčan, Franjkić).