Marta Žderić, Neven Hrupec i Sanja Damnjanović na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerKonferencija za novinare RK Podravke održana je zbog predstojeće utakmice 5. kola Liga prvakinja, u kojoj Podravka Vegeta dočekuje europske doprvakinja iz Mađarske Györi Audi ETO LC iz Györa, vodeći sastav u B grupi Lige prvakinja, ekipu koja je osvojila svih osam mogućih bodova i koja je osigurala plasman u drugi krug, odnosno u jednu od dvije četvrtfinalne skupine.

Podravka Vegeta je druga u toj skupini, iz četiri utakmice ima šest bodova, za četiri boda više od još uvijek opasne pratnje, ljubljanski Krim Mercator. U istom kolu Slovenke gostuju u Cluj Napoci i neće im biti lagano. Kao što ni Podravki Vegeti neće biti lagano s Györom u utakmici koja će biti ispit kakve su mogućnosti Podravke Vegete bez kapetanice Mirande Tatari.

Na konferenciji je Neven Hrupec rekao da ukoliko Miranda obavi operaciju ovoga tjedna, obavljat će i nadalje funkciju kapetanice, igrati, naravno, neće tamo do ožujka, ona će mu biti pomoćnica na klupi. Miranda Tatari ostaje sudionica Lige prvakinja, zaslužila je to. Jer, Tatari nije samo kapetanica koja će se na početku pozdraviti samo sa sucima i gotovo. Ona je ispružena ruka trenera i na terenu i u svlačionici. A kakve je naravi, ne bi se čudili da, bez obzira na tešku ozljedu, pruži treneru i curama rame za plakanje.

Hvala joj na optimizmu kojeg širi oko sebe. Ona je tražila da igra u 2. poluvremenu utakmice s Clujom, što nije utjecalo na ozljedu: križni ligament puknuo je već krajem prvog dijela, a začetak ozljede bio je na Olimpijskim igrama, smatra se.

Trener Neven Hrupec u srijedu će u Györu gledati nedjeljnog suparnika uživo u susretu dvije najbolje mađarske ekipe, sudionike Lige prvakinja, Györ i FTC Cargo.

Kod igračica, a na presici su bile Sanja Damnjanović i Marta Žderić, vlada umjereni optimizam, a tko će zamijeniti Tatari na srednjem vanjskom, ostaje u sferi malih tajni velikih majstorica i majstora rukometa.

Karte se mogu nabaviti na istim mjestima kao i dosad, u hotelu Podravina, na recepciji Podravke, u klubu i u pivnici Kraluš, a rukometašice će opet posjetiti svojeg sponzora i podijeliti zainteresiranim radnicima ulaznice za ovu važnu (a sve su zapravo važne) utakmicu. Opet će se dijeliti majice na ulazi za najbrže posjetitelje, opet će biti nagradna igra u samoj dvorani, a nadamo se da će i opet biti veselje na kraju.

Ostali tekstovi najave utakmice slijede idućih sati i dana.