Prošlo je nekoliko dana od otvarajućeg susreta nove sezone DELO EHF Lige prvakinja u kojem smo savladali crnogorsku Budućnost. Nakon zaostatka od pet golova, naš klub okrenuo je rezultat i na kraju pobijedio 29-26. U toj netom ostvarenoj pobjedi po prvi put na najvišoj europskoj sceni zaigrala je naša Ana Buljan. Djevojka koja je ljetos stigla u prvu momčad odigrala je nekoliko minuta i pokazala veliki potencijal.

Igranje lige prvaka je uistinu neopisiv doživljaj, nešto o čemu sam sanjala otkad igram rukomet. Jedini nedostatak toj stvarno veličanstvenoj pozornici bila je činjenica da nije bilo publike.

Nažalost, utakmici nisu mogli prisustvovati gledatelji stoga su tribine bile prazne, zbog čega Ana posebno žali. Sve do trenutka kad nije ušla u igru u njoj je stanovala mala doza nemira.

Lagana nervoza bila je prisutna sve do trenutka kad nisam zakoračila na teren i zaigrala. Nakon toga više nisam imala vremena razmišljati da igram Ligu prvaka, da igram protiv velikog kluba kao što je Budućnost, niti da sam u direktnim duelima s rukometašicama kao što su Lekić i Pineau, cure koje sam doslovno do jučer gledala na televiziji. Mogla sam samo igrati i boriti se. 

Borila se je Ana, ali borila se je i cijela ekipa. Preokret ostvaren u drugom poluvremenu neće biti samo tako zaboravljen, nije mala stvar vratiti se iz pet i više golova minusa i pobijediti s tri razlike. Tim više, pobjeda je slađa.

Sama pobjeda je stvarno nešto najljepše što nam se moglo dogoditi na otvaranju nove europske sezone. Utakmicu nismo baš najbolje počele, ali smo skupile snagu i na kraju uspjele preokrenuti i pobijediti. Ova nam je pobjeda svima posebno važna. Kad igramo kao tim i kad se sve zajedno borimo, sposobne smo za velike stvari. Vjerujem da ćemo takvim pristupom uspješno konkurirati svim ekipama u skupini, te uz malo sreće proći sljedeću fazu DELO EHF Lige prvakinja. 

Svi u klubu dijele Anine želje i razmišljanja, a već ovog vikenda pred rukometašicama i stožerom nova je utakmica. Radi se o gostovanju u Mađarskoj kod jednoj od najboljih klubova Europe. Domaćin će biti Győri Audi ETO KC. Utakmica je na rasporedu u subotu u 16 sati.