Ana Crnjak je četrnestogodišnjakinja koja je iz grada bure, Senja stigla u Koprivnicu kako bi zaigrala za klub koji se od njezinih početaka u rukometu nametnuo kao sportski cilj. Ove ga je zime i ispunila i zbog sporta u potpunosti promijenila svoj život, školu i u ovom trenutku joj se taj preokret čini kao dobra odluka. Otišla je od roditelja, gimnaziju zamijenila Srednjom školom za fizioterapeuta i prepustila se životu u novoj sredini kako bi dobro započete temelje u Senju nastavila graditi i dalje.

Rukomet sam počela trenirati 2014. godine, igrom slučaja. U Senju se preko ljeta održavala Škola rukometa i ja sam išla probati zajedno s prijateljicom, a s obzirom na moju građu stavili su me na gol, a ja i danas ne mogu opisati taj lijepi osjećaj kad krenem braniti – rekla je Ana koja je rukomet prigrlila kao svoju veliku ljubav.

Napravila je veliki korak već s 14 godina jer je jedino to bio način da nastavi graditi svoju budućnost u sportu. Senj je mali grad pa joj je odlazak u veliki klub otvorio nove prilike, a odlično se uklopila i u školi.

Ja imam osjećaj kao da sam ovdje već 10 godina, kao da sam rođena za ovo ovdje i za školu, ali i za ovaj grad i klub. Cure u klubu su super i odlično mi je trenirati ovdje – rekla je Ana koja otkad je stigla osjeća kao da je procvjetala.

Kad uspoređuje Senj i Koprivnicu ističe kako u Senju zimi nema nekog sadržaja za mlade, a i manje su mogućnosti u sportu dok u Koprivnici i ljeti i zimi, živi rukomet i to je za nju najbitnije.

Svaka mlada sportašica koja voli rukomet u jednom će si trenutku postaviti Podravku kao cilj, a za mene je to bio cilj od početka – rekla nam je Ana koja želi što više napredovati i jednog dana doći do prve ekipe.

Zadovoljna je s njom i njezina trenerica Đurđica Zečević, a Ana se kako kaže, odlično uklopila i vjeruje u njezinu kvalitetu.

Anu poznajem sa Završnica PH  jer pripada godištu koje ja vodim u našem klubu. Ocijenila sam njezinu perspektivnost, a to su primijetili i drugi treneri jer je tri puta proglašavana naj-golmanom prvenstva. S njezine strane izražena je želja da se okuša u našem klubu gdje ima veće mogućnosti razvoja. Budući da je želja bila obostrana, klubovi su, uz suglasnost roditelja, početkom godine dogovorili njen dolazak. Ana se dobro uklopila u ekipu, marljivo trenira i nadoknađuje fizičke i tehničke manjkavosti jer je u Senju ipak manje trenirala. U tome joj, kao i ostalim vratarima pomaže naša Barbara Stančin. Obzirom na njene godine (14 god.), motiviranost, kao i fizičke osobina potrebne vrataru (178cm), vjerujem da se može razviti u vrlo kvalitetnog vratara – rekla nam je Đurđica Zečević, a mi možemo reći kako je Ana uistinu hrabro krenula ostvarivati svoj san pa joj svi zajedno želimo da raste zajedno s ovim klubom, a s ekipom Podravke 3 neka niže uspjehe u prvenstvu i na Završnici PH koja ih uskoro čeka.