U posljednje vrijeme često čujete za nju iako se svojim igrama dokazala i prije. Ona je Ana Debelić, naša i reprezentativna kružna napadačica. U ovom trenutku ova mlada profesionalka živi svoje najbolje dane na rukometnom terenu u europskim, ali i domaćim utakmicama. Dug je bio put do ovoga jer je Ana rukomet krenula trenirati sa 6 godina. Simpatična i uvijek nasmijana Rabljanka bila je svestrano dijete. Pjevala je u klapi, igrala tenis, vozila kajak i plesala, a onda se iz samo njoj poznatih razloga zaljubila u rukomet. Pokazalo se kako je uistinu od mora njezinih hobija i aktivnosti odlično odabrala.Ana nije samo profesionalna sportašica te je u slobodno vrijeme zaokupljena ispitima na Šumarskom fakultetu u Zagrebu.

Odabrala sam smjer Oblikovanje namještaja od drva jer sam završila i srednju građevinsku školu za dizajnera interijera. Iako mi je ponekad naporno nastojim sve obaveze pogotovo za vrijeme priprema i intenzivnih utakmica dobro organizirati i uskladiti i zasad uspijevam – rekla je Ana koja to i dokazuje rezultatima, tako da će ove godine i diplomirati.

Od kuće je otišla sa 14 godina i to u Rijeku u srednju školu  gdje je i nastavila s rukometom. Prvo je igrala za Opatiju, a nakon toga u Zametu. Nakon srednje škole s 18 godina je došla u Zagreb, upisala fakultet i nastavila igrati rukomet i to u Lokomotivi.

Željela sam studirati, ali i igrati rukomet pa sam dosta rano otišla od kuće i morala se naviknuti na odvojen život od roditelja. Put me iz Zagreba ipak odveo u Koprivnicu, miran grad i pogodan za život – rekla nam je.

U životu se ne vodi nekim  rukometnim uzorima, ali jako cijeni Heidi Loke. Uoči utakmica ipak ima svoje rituale.

Uvijek zovem mamu i dečka da mi zažele sreću, a tu su i neki sportski komadi odjeće; topići i podmajice, koji spadaju u kategoriju onih koji mi donose sreću pa ih pomno biram za važne utakmice – otkrila nam je.

Kad je riječ  o kuhanju, prava je mađioničarka pa joj je prilično drago kada kuha zajedno sa svojim dečkom, a najdraža su joj  variva, jela od tune te ostali riblji specijaliteti što i nije čudno za ovu lijepu curu s otoka.

U kuhinji ne zaobilazim ni Podravkine proizvode pa se najviše volim osladiti Linoladom i Čokolinom dok od ostalih proizvoda najviše koristim povrtne kocke, juhe i naravno Eva tunu.

Svojim najvećim životnim uspjehom smatra to što spretno usklađuje fakultetske obaveza s onima koje donosi profesionalni sport, a sve bi to, kako kaže, teško izvela bez podrške obitelji i svog dečka.

U Podravka Vegetu je stigla iz Lokomotive, a cilj joj je dati maksimum u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj. Sada kao i ostatak ekipe živi europski san koji je počeo prošle jeseni, a izgledno je da će još dugo trajati.