Današnje otvorenje Sportskih igara mladih uveličala je rukometašica Podravka Vegete Ana Turk koja je povela povorku mališana i zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, dožupanom Ratimirom Ljubićem i organizatore ovog velikog sportskog događaja, upalila plamen Turneje radosti. Ovaj je plamen označio početak još jednih igara ovdje u Koprivnici, a mi smo izuzetno ponosni što je Ana Turk, koja je za proteklu godinu proglašena i najboljom rukometašicom RS Koprivničko-križevačke županije, bila dio ovog lijepog događaja.

Drago mi je što ste me pozvali da budem dio ovog lijepog sportskog događaja. Mislim da je sport izuzetno važan dio života svih nas, a najvažnije ga je poticati kod onih najmlađih od najranije dobi. Organizacija ovakvih događaja ujedno i ima svrhu promicati sportski način života koji nas čini zdravima pa mogu poručiti svoj djeci i mladima da se u što ranijoj fazi odluče baviti sportom, a jednog dana možda i postanu profesionalni sportaši. Ponekad zna biti teško i uistinu ima puno odricanja, ali na kraju ste najsretniji kada radite ono što volite – rekla je Ana Turk za klupske stranice.

U sportskom dijelu programa sudjeluju djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice koja se natječu u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu

 

u kolovozu.