Vrijeme je da predstavimo i našu Anu Turk koja će se danas vratiti iz Francuske gdje je za hrvatsku reprezentaciju odigrala tri utakmice s maksimalnom minutažom na krilu i upisala 10 pogodaka, a jedan pogodak više upisala je u utakmicama grupne faze EHF Lige prvakinja od koje su se naše rukometašice oprostile 17. studenog i otvorile put prema europskim utakmicama u EHF Cupu. Odličnom igrom predstavila se i u jesenskom dijelu prvenstva u 1. HRL za žene. Zaslužila je maleni odmor po povratku pa će se ekipi priključiti sljedeći tjedan, a mi za vas imamo nekoliko zanimljivih crtica iz njezina života.

Rk Podravka Vegeta RK Krim Mercator Game 7 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

 

Kad nije na terenu gdje igra desno krilo, Anin je život u potpunosti podređen njezinom sinčiću Luki. Krimi-knjige koje su prije upotpunjavale njezino slobodno vrijeme zamijenile su slikovnice Ružno pače i Snjeguljica, a u kući se uglavnom slušaju poznate dječje pjesmice koje Ana često pjevuši i na treninzima. Osim što voli pročitati dobru knjigu s kriminalističkim zapletom uživa i u seriji Navy CIS .

48038504 353660798753482 8863519116787449856 n

Foto: Romana Mihalec

Od 1986. – 1990. godine, Anini su roditelji živjeli u Jakarti jer joj je otac radio ondje kao ataše za kulturu i štampu u Veleposlanstvu bivše države, a tamo je rođena i Ana koja je svoju prvu godinu života provela u Indoneziji. Njezina rukometna priča započela je kad je imala 13 godina u Vukovaru gdje je i trenirala u RK Borovu. Njezin prvi klub bio je RK Borovo u Vukovaru, nakon toga RK Osijek, Sesvete te RK Lokomotiva. Okušala se i u stranom klubu, mađarskom FKC Alcoa Szekesfehervar gdje je igrala godinu dana i nakon toga još dvije godine u mađarskom klubu Vnks Vac. Ovo joj je peta sezona u RK Podravka Vegeti od čega je jednu godinu pauzirala zbog trudnoće. Iako rukomet nije bio njezin prvi izbor uz odbojku i tenis koje je također trenirala, ljubav se rodila na rukometnom terenu, a kad je u mogućnosti rukometnu loptu zamijeni teniskom lopticom i odigra teniski meč s prijateljima. Koprivnicu smatra svojim zauvijek domom jer je ovdje već 4 godine. Voli mirnoću života u malom gradu, ali joj pomalo nedostaje ponuda restorana i drugih sadržaja koje nude veliki gradovi.

img 2794 1200x1800

Foto: Romana Mihalec

Od roditelja je otišla s 15 godina i koliko god joj je bilo teško zbog ovog je načina života ranije odrasla i postala čvršća.

Odvojen život od roditelja ima svojih prednosti i mana, ali hrabro sam prihvatila izazove koji su mi se ponudili i odvažila se u veliku avanturu zvanu život – rekla nam je Ana.

Ana je uz to što je majka i profesionalna sportašica, upisala i Menadžment i turizam u sportu, gdje završava 3. godinu.

 – Obrazovanje je iznimno važno i zbog samopouzdanja i zbog kvalitetnijeg života nakon rukometa. Iako profesionalni sport ograničava mogućnosti po pitanju odabira fakulteta uspijevam uskladiti fakultetske obaveze s obiteljskim i to mi je najvažnijerekla nam je Ana. 

RK Podravka Györi Audi ETO KC Warmup 10 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

Sport im na neki način određuje ritam života, a dio toga su i putovanja no svjesna je kako to nisu izleti pa najčešće na turnirima ili natjecanjima vide samo dvoranu i hotel u kojem spavaju. Ako bira između gostujućih i domaćih utakmica za nju nema razlike.

U gostima su dvorane često pune i ima puno strasti prema rukometu što se sve više, posebno nakon grupne faze Lige prvaka, vidi i u Koprivnici, u našoj dvorani. Na domaćim utakmicama mi puno znači podrška publike, a posebno to što u dvoranu dolaze i djeca s roditeljima. Lijepo je znati da djeca već od malih nogu uče o sportu, sportskom ponašanju i borbenosti izravno s terenarekla nam je naša Ana. 

Rukometne uzore nema, ali voli pogledati svjetske igrače kako igraju i pokazuju raskoš svog znanja.Da bi nekome dala titulu uzora morala bi upoznati osobu i izvan terena jer tek tada ima kompletnu sliku o kvalitetama neke osobe.

IMG 3453 1200x1800 copy

Foto: Romana Mihalec

Kad je riječ o kuhanju tvrdi kako je suprug u tome puno bolji od nje, ali zato je Ana prava  ”maherica” u pripremi tjestenina i meksičke hrane. Kad je riječ o hrani užitak su joj novi okusi kineske, meksičke kuhinje ili nekih drugih nekonvencionalnih restorana.

Da je postala prava Podravka dokazuje i kroz pripremu slatkih jela iz Podravkinog asortimana. Čokolino je nezaobilazan zbog sina Luke, a Linolada je glavni adut u palačinkama. Ako priprema nešto slatko i na brzinu uvijek priprema lava muffine, a tvrdi kako je okus neodoljiv.

Svojim najvećim uspjehom smatra svoju malu obitelj, ali i način na koji je izgradila svoj život u cijelosti. Izuzetno cijeni i sretna je s onim što živi i radi.

IMG 3414 1600x1200

Foto: Romana Mihalec

IMG 5929 1600x1200

Foto: Romana Mihalec

RK Podravka Vegeta Thüringer HC Game 2 1600x1200 copy

Foto: Ivan Brkić

Foto EPA 1600x1200 copy copy

Foto: EPA