Anamarija Gugić i Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa konferenciji za novinare, što je danas (u utorak) održana u prostorijama RK Podravke s.d.d., direktorica Božica Palčić predstavila je novinarima novoangažiranu igračicu Anamariju Gugić (25), koja je stigla iz Zameta. Nije krila zadovoljstvo ovim angažmanom, a i Anamarija Gugić zračila je vedrinom i optimizmom.

– Anamarija je rodom iz Sinja. Igra desnu vanjsku poziciju, ljevoruka je igračica, rođena je 25. srpnja 1991. godine. Visoka je 186 centimetara. Zadnji klub bio joj je Zamet, a prije je igrala za Sinj. Ime nekoliko nastupa u A reprezentaciji, a prije toga prošla je sve selekcije i igrala za kadetsku i juniorsku reprezentaciju – obavijestila je Božica Palčić – S obzirom na to da nam Lana Franković odlazi možda je bilo logičniuje da dovedemo neku lijevu vanjsku igračicu. I bili smo u pregovorima s nekim igračicama, međutim, nismo uspjeli postići dogovor, pa smo se odlučili za Anamariju, kako bi pojačali desnu vanjsku poziciju s dvije ljevakinje.

Anamarija Gugić // Foto Ivo Čičin-MašanskerBožica Palčić nastavila je o karakteristikama novopridošle igračice:

– Prije razgovora s njom i bilo kakvog kontakta raspitala sam se o njoj. Prije svega mislim da OK cura. Nama je važno da nije samo dobra igračica, da nije samo potencijal, nego nam je važno da prije svega bude dobra osoba koja se može uklopiti u atmsferu u svlačionici, pa da sve to skupa štima. Apsolutno je otvorena, vedra i vesela. Volimo takve igračice.

Anamarija Gugić potpisuje na godinu dana, o tome se suglasila i jedna i druga strana.

– Ako ćemo biti zadovolljni nakon godiue dana ne vidim razloga da ne nastavimo suradnju – rekla je Božica Palčić.

GUGIĆ // POZIV PODRAVKE SE NE ODBIJA

– Zašto Podravka? – bilo je prvo pitanje novinara Anamariji.

– U Hrvatskoj je Podravka odavno broj 1 u rukometu, a kad te takav klub pozove, mislim da se to ne odbija. I igra se Liga prvakinja, što je izazov, veći korak naprijed i mislim da svaka igračica koja igra rukomet želi prvo da nastupi za reprezentaciju, a potom da igra i Ligu prvakinja.

Novinare je zanimalo koliko je upoznata s trenerom i igračicama Podravke.

– S igračicama Podravke već odavno sam upoznata. Igrale smo u ovom prvenstvu i kupu, a poznajem ih i kroz reprezentaciju. S Podravkom smo izgubile važniji dio, u kupu, u prvenstvu smo pobijedile, što nam i nije nešto značilo, osim zbog naše psihe.

U Zamet je došla s 21-om godinom, prije toga bila je u Sinju. Promijenila je nekoliko učitelja, Bili su to trener Pavlović, trenerice Maja Žanko i Ljiljana Borozan, Gašparac, malo Žiljak, Čagalj i zadnje Adriana Prosenjak.

Anamarija Gugić i Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerS Goranom Mrđenom zna se iz reprezentativne selekcije. Je l’ ga se boji?

– A, ne, ne, dobar je trener. Šaljivdžija. Kad se radi, radi se, a kad se šali, šali se.

– Kako su u Zametu primili tvoj odlazak. Nisi jedina?

– Da, nisam jedina. Situacija nije baš nešto bajna, tako da se očekivalo da će biti odlazaka na kraju sezone. Otišle smo Ćamila Mičijević i ja, ne znam je li još netko, a ne znam ni ostaje li trenerica.

GUGIĆ SMATRA DA ĆE BITI POJAČANJE I U NAPADU I U OBRANI

Misli li da može biti pojačanje za Podravku?

– Pa ja se nadam da hoću. Na desnom vanjskom sada je Ivana Dežić. Šuter sam i skačem u visinu i uz nju mislim da možemo biti dobar par. Mogu pomoći u obrani u bloku skupa s Dragicom Džono. Znate, kad vidite dvije visoke igračice u bloku ne pomišljate na šut kao kad vidite nekoga manjeg ispred sebe. Nadam se da ću u napadu sa svojim šutom i lijevom rukom pomoći.

– Znači obrana nije problem?

– Ne. nije problem obrana.

Božica Palčić je pripomenula:

– Pa mi smo se i odlučili za Aanamariju baš zbog njezinog šuta. I prije smo već razmišljali o njoj i trener Goran Mrđen i ja smo se u razgovoru dotaknuli i nje, ali nismo ramišljali konkretnije, ozbiljnije dok je Goran nije zvao u reprezentaciju, pa je kroz treninge i kroz utakmice vidio da je Anamarija stvarno potencijal i da bi nam definitivno dobro došla, pa smo donijeli konačnu odluku da porazgovaramo s njom.

STIGLA JE ZDRAVA IGRAČICA, ČITAVU SEZONU BEZ OZLJEDE

Ove sezone Gugić nije bila ozlijeđena. Nakon presice išla je na liječnički pregled.

– Kad se dovodi igračica, onda se o svemu raspituje, ne samo o igračkim kvalitetama, nego i o ostalom, naravno i o zdravlju. Do sada nije imala nikakvih problema – kaže Palčić.

Ostale životne stvari ostavila je sa strane, posvetila se samo rukometu.Informacije o Podravki prenijela joj je i Rovinjanka, bivša igračica Zameta, Selena Milošević. Čula se i sa svojim Sinjankama.

– Čula sam se s Andreom Čović i kad sam joj rekla sve ponude, ona mi je odmah rekla ”Idi ti u Podravku, to ti je najbolje”. Mi iz Sinja – odmah nam je Podravka ta u koju moramo doći.

Anamarija Gugić i Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerPOSLIJE GUGIĆ DOLAZI I POJAČANJE NA DESNOM KRILU

Novinare je zanimalo hoće li biti još nekih pojačanja u klubu.

– Imamo u vidu još jedno pojačanje. u principu je sve dogovoreno, čekamo samo još liječnički pregled i potpis ugovora. No, o tome ćemo vas obavijestiti naknadno. S obzirom na to da je Ana Nikšić trudna morali smo pronaći neku zamjenu za poziciju desnog krila – odgovorila je Palčić.

Objasnila je da se ugovor s Anom Nikšić stavlja u mirovanje, postoji klauzula u ugovoru koja se odnosi na takav slučaj.

GORAN MRĐEN POTPISUJE UGOVOR O NASTAVKU SURADNJE

Kako ističe ugovor Goranu Mrđenu, a u ponedjeljak je zasjedao Nadzorni odbor novinare je zanimalo što je odlučeno. Ništa novo: Goran Mrđen ostaje trener, potpisat će se novi ugovor. O situaciji u klubu s osvrtom na sezonu razgovarat će se na još jednoj, uzastopnoj, konferenciji za novinare u srijedu, kada će pred novinare sjesti predstavnik većinskog vlasnika, Grad Koprivnice, direktorica Podravke s.d. i trener Podravke Vegete.