Andrea Čović // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatska ženska rukometna reprezentacija priprema se u UMagu za kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo 2015. u Danskoj protiv Švedske, a na popisu 18 igračica na koje računa izbornik Goran Mrđen je i Andrea Čović, koja je s Podravkom Vegetom ove sezone vratila dvostruku krunu u Koprivnicu.

– Ova sezona bila je dosta naporna, naime, imali smo gust raspored. Igrali smo kvalifikacije za Ligu prvakinja, a nakon ulaska u najelitnije europsko klupsko natjecanje igrali smo i domaće prvenstvo te Regionalnu ligu. Drago mi je što smo vratili i prvenstvo i kup natrag u Koprivnicu. Za ovu sezonu mogu reći da mi je čak i najdraža do sada, jer je osvajanje prvenstva i kupa bilo neizvjesno do zadnjih utakmica, naspram prošlih godina kada zbog sastava ekipa osvajanje tih naslova nije bilo toliko upitno. Usprkos ozljedama u prvom dijelu sezone formu nisam izgubila i zadovoljna sam što sam mogla pružiti svoj maksimum te tako pomoći ekipi u natjecanjima.

Rekla je Čović i riječ, dvije o prvom dijelu priprema reprezentacije u Umagu gdje će biti sve do 28. svibnja, dok će se 31. svibnja ponovno okupiti u Koprivnici.

– Na prvi dio priprema za kvalifikacije zbog obaveza u klubovima neke od igračica iz standardne postave nisu mogle doći stoga je trener dobio priliku pozvati neke mlađe igračice i vidjeti u kakvom su one trenutnom stanju forme. U Umagu nam se pridružio i kondicijski trener Alen Marošević s kojim ćemo upotpuniti fizičku spremu, ali ni taktika neće biti izostavljena.

Prepreka Hrvatskoj na putu do Svjetskog prvenstva je reprezentacija Švedske koja neće biti lak protivnik.

– Švedska je ekipa koja je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i s razlogom nisu ekipa koju bi trebalo podcjenjivati. Prijašnjih godina smo ih stalno pobjeđivale sve do Eura gdje su nas pobijedile u grupi. To je bila jedna od težih utakmica, ali vjerujem da im ponovo možemo parirati i nositi se s njima.

Za kraj istaknula je Čović kako vjeruje u dobar rezultat te pozvala sve navijače da dođu u Koprivnicu i podrže reprezentaciju u prvom kvalifikacijom susretu protiv Švedske koji je na rasporedu 7. lipnja s početkom u 17,15 sati.

– Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i uz puni sastav i angažman te, naravno, publiku koja uvijek puno znači, očekujem pobjedu u Koprivnici. Tako da onda s plusom možemo otići u Švedsku na uzvratnu utakmicu i pobijediti.

Prema www.hrs.hr