Nova članica RK Podravka Vegete je Andrea Pavković. Andrea je rođena u Zagrebu, ima 26 godina i visoka je 175 cm. Andreina je primarna igračka pozicija srednji vanjski. Njezini rukometni počeci bili su u Lokomotivi gdje je i počela trenirati još kao djevojčica. Tamo je bila sve do 2008. godine, ukupno sedam godina. Nakon toga je zaigrala za Trešnjevku u kojoj je prvi puta nastupala i u 1.HRL za žene. Od 2012. godine do 2018. godine igrala je u Dugom Selu s kojim je 2014. godine osvojila 2. mjesto na Završnici prvenstva Hrvatske za kadetkinje. S Dugim je Selom osvojila i 2. mjesto u hrvatskom Kupu 2017. godine. Od 2018. godine do prelaska u Podravku bila je članica ŽRK Umaga s kojim je također nastupala u 1.HRL za žene i s kojim je u prošloj sezoni osvojila treće mjesto u domaćem prvenstvu.

Andrea Pavković ima i reprezentativno iskustvo u mlađim selekcijama pa je tako 2014. godine predstavljala Hrvatsku na Svjetskom kadetskom prvenstvu za žene u Makedoniji. 2015. godine nastupila je i na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo za juniorke te godinu dana poslije i na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na koje je s juniorskom reprezentacijom i otišla 2016. godine.

Sretna sam što sam dobila priliku igrati za najtrofejniji klub u Hrvatskoj. To je veliki iskorak u mojoj sportskoj karijeri. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i veselim se novim izazovima koji me očekuju – rekla je Andrea za klupske stranice. 

Glavni razlog dolaska ove vanjske igračice je nesretan niz ozljeda u redovima Podravka Vegete, a u ovom trenutku su izvan terena Buljan, Milošević, Kalaus, Popović, Karlovčan, Ilyna i Zadravec. U dresu Podravka Vegete istrčat će već danas protiv ŽRK Koke iz Varaždina, a prema ugovoru će s ekipom sigurno ostati do kraja aktualne sezone. Dobro nam došla Andrea, želimo ti da se brzo uklopiš u novu ekipu.

Foto: ŽRK Umag/ foto portret: Ivan Brkić//RK Podravka