Aneta Benko novo je pojačanje na desnom krilu Podravka Vegete. Tamo će praviti društvo Ani Turk nakon teške ozlijede Nikoline Zadravec koja će s terena izbivati šest mjeseci. Talenirana Josipa Josipović iz Omladinskog pogona koja se pripremala za igru u Podravka Vegeti te je i registrirana za natjecanju EHF-a nažalost pretrpila je nekoliko dana prije Nikoline identičnu ozljedu. Upravo iz tog razloga vodstvo Kluba moralo je potražiti desno krilo izvan svojeg Pogona.

Aneta Benko rođena je u Zagrebu 29. srpnja 1985., visoka je 174 centimetra te igra poziciju desnog krila.

Ova Zagrepčanka sa svoje 34 godine ima bogato rukometno iskustvo. Do sada je u karijeri igrala za Lokomotivu, srpski Zaječar, slovenski Krim te mađarsku Kisvárdu. Europske utakmice nisu joj strane. U raznim natjecanjima EHF-a nastupala je čak 14 sezona te je upisala 164 pogotka. Pet je puta igrala Ligu prvakinja s tri različita kluba, šest puta Kup pobjednika kupova i tri puta EHF kup.

Aneta je poznata i kao reprezentativni „eretaš“. U nekoliko reprezentativnih akcija nosila je i kapetansku vrpcu.

Uoči prvog treninga s Podravka Vegetom Aneta je izjavila:

Drago mi je što sam došla u Podravku. Mislim da je svakoj djevojčici koja trenira rukomet san igrati za tako veliki klub. Evo ja sam svoj san ostvarila te se nadam se da ću pomoći curama u europskom iskoraku – rekla je Aneta uoči treninga.

 

Trener Zlatko Saračević o pojačanju na desnom krilu:

Na desno krilo došla nam je iskusna igračica koja je prošla sve. Siguran sam da će nam puno pomoći iako ne može igrati Europu do nove godine. Ovo iskoristit ćemo vrijeme za uigravanje te ćemo na tome mjestu biti pojačani, a opet rasteretit ćemo Anu Turk – rekao je trener Saračević

 

Aneta je potpisala ugovor s Podravka Vegetom do kraja sezone 2019/2020.

Sigurni smo da će Aneta svojim iskustvom i rukometnim znanjem pridonijeti uspjesima Podravka Vegete.

Aneta dobrodošla!

 

Fotografije: Ivan Brkić