Bulath i Larvikova RiegelhuthDirektorica RK Podravke Božica Palčić priopćila je večeras da je mađarska reprezentativka, članica Veszprém Barabása Anita Bulath, potpisala je ugovor za Podravku Vegetu za iduće dvije sezone, 2012/2013. i 2013/2014. Anita Bulath već je bila igračica Podravke Vegete. Detalji dogovora i njegove objave čuvali su se dok Bulath nije uredila odnose sa svojim sadašnjim klubom. Prepreka nema, ugovor je potpisan i Bulath je iduće dvije godine igračica Podravke Vegete.

Bulath je svestrana vanjska igračica, može igrati na sve tri pozicije, brza je i eksplozivna i znatno će pojačati vanjsku liniju Podravke Vegete, u kojoj su u idućoj sezoni s produženim ugovorima Sanja Damnjanović i Lidija Horvat te s važećim ugovorom Miranda Tatari. Kompletiranje cijele ekipe još nije završeno, ali se očekuje da će sve biti poznato u vrlo kratkom vremenu.

Anita Bulath na utakmici u KoprivniciAnita Bulath rođena je 1983. godine u Dunaújvárosi. Osnove je naučila u poznatoj školi rukometa u Györu. Od 1998. godine je u Dunaferru koji je 2000. godine osvojio sve mađarske trofeje, a Bulath je s tim klubom osvojila tri prvenstva i dva kupa. Nakon toga angažirao ju je danski FCK Haandbold iz Kopenhagena, odakle je nakon jedne sezone došla u Podravku Vegetu.

U Podravki Vegeti u sezoni 2007/2008. bila je u ekipi koja je osvojila hrvatsko prvenstvo i kup, a u Ligi prvakinja treće mjesto u A grupi donijelo je natjecanje u Kupu kupova, gdje je Podravka Vegeta stigla do polufinala.

U sezoni 2008/2009 bila je članica ekipe koja je osvojila prvenstvo i kup. U Ligi prvakinja Podravka Vegeta je osvojila 2. mjesto u A grupi, a u četvrtfinalnoj grupi 1 osvojeno je 3. mjesto. Te sezone Podravka Vegeta postala je prvi prvak Regionalne lige.

Kupu pobjednika kupova za Podravku Vegetu odigrala je šest utakmica i dala 22 gola, u Ligi prvakinja, 21 utakmicu s 53 gola. Ukupno je za Koprivničanke u Europi odigrala 27 utakmica i dala 75 golova.

Iz kluba je otišla 200Bulath i Tatari, rođendan na isti dan, rezanje torte u zagrebačkoj Panorami // Foto Ivo Čičin-Mašansker9. godine, kada je klub zbog finanicjskih poteškoća otpustio sve strane igračice. Anita Bulath otišla je u DVSC Debrecen i tamo postala ključna igračica. Odigrala je važnu ulogu u Ligi prvakinja 2010/2011, kada je DVSC prvi puta u povijesti kluba dosegao grupnu fazu natjecanja.
Redovni je član mađarske reprezentacije, nakon što je igrala na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, a na Europskom prvenstvu 2009. godine bila je drugi strijelac mađarske reprezentacije.
Od ostalih trofeja spominjemo: osvajanje tri mađarska prvenstva 2001, 2003. i 2004. godine, dva druga mjesta 2010. i 2011. godine, osvajanje mađarskog kupa 2002. i 2004. godine i finale 2011. Anita Bulath bila je u srebrna sa SP juniorki 2001. i 2003. godine, a na EP juniorki srebrena 2002. godine.

Ona osobno izrazila je veliko zadovoljstvo što se vraća u klub i otklonila je pokušaj ruskih emisara iz Zvezde da je odgovore od transfera u Podravku Vegetu, kao što su pokušali i sa Sanjom Damnjanović, koja ih je također odbila, a nakon svega napravljena je i uzbuna bez rezultata i s Majom Kožnjak.