Anita Gaće za vrijeme potpisa // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrNajbolje hrvatsko desno rukometno krilo Anita Gaće potpisala je u ponedjeljak 16. travnja, u prisustvu direktorice RK Podravke Božice Palčić, novi ugovor s RK Podravkom na godinu dana, tj. za iduću sezonu.

Makaranka rođena u Splitu, diplomirana je ekonomistica s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Rukomet je počela igrati u Makarskoj 1997. godine, a prije Podravke Vegete, gdje je došla 2005. godine, bila je u RK Makarskoj i RK Osijeku. Sportski ciljevi, zapisala je na klupskoj stranici, Olimpijske su igre. I evo joj prigode ove godine.
Božica Palčić i Anita Gaće // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr– Drago mi je da smo nakon duljih razgovora to na kraju riješili i zadovoljna sam raspletom situacije. Primarni nam je cilj biti što duže u Europi, a ne podcjenjujući nikoga hrvatski kup i prvenstvo se podrazumijevaju. Nadam se da ćemo ući u Ligu prvakinja, ući u drugi krug, ili nastaviti u Kupu kupova – rekla je Anita Gaće, a razgovor u cjelosti bit će objavljen na www.rk-podravka.hr za nekoliko dana.

– Bila sam uvjerena da će Anita potpisati i s obzirom na to da je kod nas već sedmu godinu. Rekla bih da je smatramo domaćom igračicom, bez obzira na to što nije iz Koprivnice – rekla je prigodom potpisivanja ugovora direktorica RK Podravke Božica Palčić – Mogu reći da mi je drago što je ostala s nama. Anitu cijenim kao igračicu. U zadnje dvije godine kako je u Podravki prvo desno krilo, stvarno se isprofilirala u vrhunsku igračicu. Velim, drago mi je što je ostala kod nas, to nam daje određenu garanciju i za bolji rezultat u Europi. Ugovor je na godinu dana. Naravno, u koliko budemo zadovoljni i Anita i klub, a ne vidim razloga da ne budemo, sjest ćemo za stol opet u listopadu, studenome, pa ćemo razgovarati o novom ugovoru.

Obostrane čestitke nakon potpisa // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrIvana Dragišić za sada ostaje drugo desno krilo.

– Svakako računamo na Ivanu Dragišić, ima ugovor do 2013. godine i ona je perspektiva i budućnost za Podravku i nemamo namjeru odreći je se. To ne znači da ne pregovaramo s još nekim igračicama. No, o daljnjim kadrovskim rješenjima raspravljat ćemo nakon završnice kupa. Na sastanku Upravnog odbora tada će biti donesena konačna odluka o igračkom kadru za novu sezonu – zaključila je Božica Palčić.