Presica za Rostov: Dragišić, Milanović Litre, Mrđen, Poljak // Foto Ivo Čičin-MašanskerBliži se dan uzvrata s ruskom Rostov-Donom (nedjelja, 9. veljače 18 sati). Drugoplasirana ruska ekipa na drugu utakmicu Kupa kupova s Podravkom Vegetom dolazi u petak navečer i bit će smještena u hotelu Picok u Đurđevcu, a jedan od treninga bit će i u dvorani Srednje škole u Koprivnici.

Na presici uoči uzvratne utakmice Kupa kupova kratki osvrt na utakmicu u Rostovu i svoja očekivanja iznijele su Antia Poljak i Ivana Dragišić. Obje optimistički gledaju na uzvrat.

Anita Poljak:

– Mislim da smo obranu tamo čak i dobro odigrale, one nam nisu zabile puno golova na postavljenu obranu. Problem je u tih prvih deset minuta kad smo im na centru (do)davali lopte u situacijama kada smo imali priliku za povući polukontru i kontru, a onda smo mi dobili golove iz četiri brze kontre od njihovih krila. Pa smo onda cijelu utakmicu stizali tih pet razlike s početka. Dakle, teško smo dolazile do prilika za šut, a obrana mislim da je bila sasvim u redu.

Anita Poljak na presici // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Što u uzvratu?

– Kao prvo, smanjiti broj tehničkih grešaka, igrati strpljivije. Ne trebamo bezglavo juriti zaostatak, nego onako pomalo, u tih 60 minuta svakih 10 po gol više, i dobro, to je šest razlike za nas.

Ivana Dragišić:

– Ipak oni nama dolaze na domaći teren i smatram da ih stvarno možemo dobiti. Moramo smanjiti te tehničke greške i započeti utakmicu kako smo je počeli i protiv Larvika i Bere Bere na domaćem terenu i mislim da ih stvarno možemo pobijediti. Očekivali smo od Rostova puno više, ali pokazalo se da možemo i s njima odigrati.

Na pitanje o razlikama među europskim ekipama, Ivana smatra da nema razlike u načinu igre između europskih ekipa, ali Rostov ima visoke igračice i taktički tjera suparnika na sredinu svoje obrane, gdje one dominiraju. No, to Podravka već zna.

Ivana Dragišić // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Navijači kao poticaj?

– Smatram da nam je to važno kad se napuni dvorana i kad nam svi pružaju podršku, i mi jedna drugoj postajemo još veća podrška, osjeti se taj žar domaćeg terena.

Ivana Dragišić imala je pristojnu minutažu u Rostovu i to joj sigurno može biti stimulans.

– Da, bila sam u igri i to mi je jedno veliko iskustvo za daljnje utakmice.