Antonia 3

Čuvarica vrata RK Podravka Vegete Antonia Tucaković se u Koprivnici već osjeća kao da je kod kuće, a kad nije na rukometnom terenu ili treningu prije svega je supruga i svoje slobodno vrijeme voli iskoristiti za druženje s prijateljima i obitelji. Kad je riječ o hobijima Tonka voli pogledati dobar film kod kojeg ne bira žanr, a draga joj je i vožnja biciklom.

Rukomet je njezina ljubav od malih nogu.

Imala sam 10 godina kada sam prvi put zaigrala rukomet, a što se tiče moje pozicije u rukometu sama sam izabrala da budem golman jer sam bila među većima iako to nije ostalo tako do danas. Kad sam na golu osjećam se da sam svoja na svome rekla nam je naša Tonka.

Dolazi iz Sinja gdje je i počela trenirati rukomet, a prije 11 godina je stigao poziv iz RK Podravke koji je itekako predodredio njezinu budućnost.

U Rukometni klub Podravka sam stigla 2007. godine. Došla sam na poziv tadašnjih trenera Mrđena i Hrupeca u mlađim kategorijama. S obzirom na to da sam imala samo 14 godina i da sam se morala odvojiti od roditelja, bila je to teška odluka. Ipak, nisam puno razmišljala jer se poziv iz Podravke ne odbija kazala je Tonka koja je u Koprivnici završila školu, ostala u profesionalnom rukometu, ali i pronašla ljubav.

Što se tiče ciljeva RK Podravka Vegete Antonia je pozitivna i vjeruje u ekipu.

– Svima nam se ispunila velika želja, a to je ulazak u grupnu fazu EHF Lige prvakinja, a sada samo moramo tako nastaviti. Čeka nas dvanaest jakih europskih utakmica i moramo i dalje puno raditi na sebi, vjerovati i sigurna sam da možemo uspjeti kazala je Antonia koja koja je svom profesionalnom pozivu maksimalno posvećena. 

Osim što ju je sport izgradio kao osobu i donio joj puno vrijednih prijateljstava, sretna je što u svojoj ekipi vidi svoju drugu obitelj. Najveća mana u profesionalizmu su, kako kaže, putovanja koja znaju iscrpiti, ali i to je izazov na koji su uvijek spremne.

Sve što radi u životu, radi srcem, a da bi u svemu uspijevala najviše joj je potrebna podrška supruga, najbližih članova obitelji i prijatelja 

Naša Tonka je kroz svoju karijeru ponajviše pratila vratarku Katrine Lunde koja joj je ostala sportski uzor sve do danas.

Antonia 1

Osim što je vješta na golu, naša je Tonka vješta i u kuhinji, a najradije priprema neke zdravije obroke i često kuha.

Najvažnije mi je da znam što je spremljeno i što točno jedem pa svedem to na tri do četiri obroka dnevno, a ako su intenzivni treninzi onda dodajem i zdrave shake obroke kazala je Antonia koja za večeru prijateljima najradije priprema fitness obrok.

Tonka će nam u nedjelju otići i na pripreme sa seniorskom reprezentacijom, a nakon toga će nastaviti brusiti formu s prvom ekipom za nadolazeće izazove u grupnoj fazi EHF Lige prvakinja. 

Antonia 2

Antonia 4