Vesna Milanović Litre, 4 golaNa kvalifikacijskoj utakmici za odlazaak na Olimpijske igre Hrvatska je pobijedila Argentinu 31:21 (18:10). Možda rezultat i nije važan, jer najvažnija utakmica bila je prva, koju je Hrvatska izgubila od Nizozemske, a kako su nama uvijek gotovo sve utakmice povijesne i najvažnije, tako će biti najvažnija sa Španjolskom u nedjelju. Hrvatskoj treba pobjeda za odlazak na Olimpijadu.

Međutim, na utakmici s Argentinom vidjeli smo manje nego na prosječnoj utakmici 1. HRL: loša obrana, spori napad, puno individualnih grešaka, sigurno nisu bile dobra priprema za utakmicu sa Španjolskom.

No svi se nadaju, pa nada i ostaje do nedjelje u 12,30 sati: očekuje se ipak da naše rukometašice mogu ostvariti taj san svakog sportaša i otići na Olimpijadu u London, pobijediti Španjolsku, ali u utakmici u kojoj će igrati najspremnije i u kojoj neće biti kreditiranja i eksperimentiranja: zna se koliko i što tko može.

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA OLIMPIJSKE IGRE, TURNIR II, 2. KOLO

ARGENTINA – HRVATSKA 21:31 (10:18)

GUADALAJARA – Palacio Multiusos de Guadalajara. Gledatelja 300. Suci: Yalatima Coulibaly i Mamoudou Diabate (Obala Bjelokosti). Delegat IHF-a: Roland Bürgi (Švicarska).

ARGENTINA: Schlesinger (1+-), Kogan (6+0); Salvado 3, Sala, Haro 1, Ferrea, Decilio 3, Romero, Aimone, Mendoza 7(3), Crivelli 1, Tagliavini, Mena 3, Bianchi, Totolo 2, Belotti 1. IZBORNIK: Miguel Interllige.

HRVATSKA: Žderić (4+0), Jelčić (6+2); Tatari, Jovetić 5, Šerić 2, Gaće, Arslanagić 2, Pušić-Koroljević 5(3), Horvat 3, Franić 3(1), Penezić 3, Ježić 1, Lovrić 2, Zebić 1, Milanović Litre 4, Bašić. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.

NIZOZEMSKA – ŠPANJOLSKA 24:28 (13:14)

Španjolska je pobijedila Nizozemsku boljom igrom u 2. poluvremenu. U šrvom su Nizozemske dobrim dijelom imale prednost.

Nakon dva kola vodi Španjolska sa 4 boda, slijede Hrvatska i Nizozemska s po 2 te Argentina bez bodova.

Hrvatskoj je potrebna minimalna pobjeda, jer bi se tako stvorio krug tri reprezentacije. Španjolska ima u tom krugu zasad ima +4, Hrvatska -1, a Nizozemska -3. U slučaju neriješenog rezultata ili poraza Hrvatske,  na Olimpijadu bi išle Španolska i Nizozemska.

SEDMERCI: Argentina 5(2), Hrvatska 4(3).

ISKLJUČENJA: Argentina 2 minute (Haro), Hrvatska 12 minuta (Milanović Litre 2+2, Šerić, Bašić, Gaće, Zebić po 2.