S izvlačenja u sjedištu EHF-a u Beču // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa izvlačenju kvalifikacijskih grupa za ulazak u grupno natjecanje Lige prvakinja, što je održano danas, u četvrtak, poslije podne u Beču, Podravka Vegeta izvukla je grupu 2 u kojoj su poredani Mitdjylland, Byasen Trondheim, Podravka Vegeta i Radnički Kragujevac. Pravo organiziranja kvalifikacijskog turnira izvukao je Radnički Kragujevac, a ne iskoristi li ga druga na redu je Podravka Vegeta, treći Byasen, četvrti Midtjyilland.

Turnir će se održati 20. i 21. rujna, a u polufinalu se sastaju Midtjylland – Radnički Kragujevac i Byasen – Podravka Vegeta. Pobjednici igraju za 1. mjesto i ulazak u Ligu prvakinja, a poraženi za 3. mjesto i povoljniji položaj u daljnjem natjecanju u Kupu pobjednika kupova.Ljerka Vresk i Božica Palčić na izvlačenju // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Podravku Vegetu na izvlačenju predstavljale su direktorica RK Podravke Božica Palčić i tajnica Ljerka Vresk.

U grupi 1 su FTC, Leipzig, Minsk i Dalfsen. Pravo organiziranja, redom, imaju najprije Dalfsen, a onda Minsk, pa Leipzig i FTC.

Nakon izvlačenja, a izvučeni su i sudionici kcalifikacijskih turnira i u muškom rukometu, održana je radionica za prisutne predstavnike klubova, na kojoj su objašnjena pravila natjecanja u kvalifikacijama i u ligama prvaka, rokovi i ostali detalji natjecanja.

Nakon završetka radnog dijela napravljena je zajednička snimka predstavnika klubova iz Podravkine grupe (s lijeva: predstavnik Byasena Torbjoern Balstad, direktorica Podravke Božica Palčić, predstavnik Radničkog iz Kragujevca Stavro Rašković, tajnica RK Podravke Ljerka Vresk i predstavnik MitdjyllandaTorben Kolbeak.

Predstavnici klubova grupe 2 // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Radionica // Foto Ivo Čičin-Mašansker