Selena Milošević u skoku // Foto Ivan BrkićPodravka Vegeta rezultatski odlično počela je 10. memorijal Bepa, svladavši u drugoj utakmici prvoga dana Iuventu iz Michalovca (Slovačka) s 32:23 (18:11). Tako u subotu u 2. kolo FTC i Podravka Vegeta ulaze s po dva boda, a Krim Mercator i Iuventa su bez bodova.

Koprivnička publika prvi puta je praktički vidjela na djelu doduše još uvijek nekompletnu Podravku, jer prva proba sa Siófokom prije mjesec bila je nakon tek nekoliko dana fizičkih priprema. Ovo je ipak bila utakmica nakon šest turnirskih i svojevrsna ”osveta” za događaje u Michalovcima prije dva tjedna.

Igra s disciplinom, Katja Nemaškalo // Foto Ivan BrkićI Podravka Vegeta nastavila je igrati kao i na dosadašnjim utakmicama: do posljednjeg daha, borbeno, angažirano i, treba reći, dobro vođena od Gorana Mrđena, koji je u mjesec dana priprema nevjerojatno dobro ”posložio” ekipu od igračica s kojima može raspolagati. Jer, Milenković još nije spremna za vratarsku ulogu, Vidak ima slomljen prst nakon turnira u Budimpešti (one su bile samo upisane u zapisnik), pa je prvi puta dres prve ekipe navukla Tena Petika, kao trinaesta sposobna za igru (i s brojem 13 na leđima). U onih nekoliko minuta bila je beskompromisna u obrani i jedanput iz skok-šuta opalila na gol.

Tena Petika upućuje prvi udarac u 1. ekipi // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, ako je Mrđen imao nedostatak igračica, to se nadoknadilo inspiracijom pojedinki. Lana Franković pokazala je razorni repertoar udaraca, u kratko vrijeme je postala ono zbog čega je i došla u Podravku: opasna vanjska igračica s strahovitim udarcem.

Selena Milošević nastavila je igru sličnu onoj koju je pokazala u susretu s FTC-om u Budimpešti: pucačica i organizator. Dežić se polako približava formi kakva se od nje očekuje. A od pozitivnih stvari moramo spomenuti krila, nemilosrdnu Nemaškalo i lukavu Nikšić.

Igra još nije ujednačena, jer je vidljiv bio pad u dijelu drugog poluvremena, griješilo se, ali griješile su i gošće iz Slovačke. Ipak su one druga europska liga u odnosu na sudionice Lige prvakinja.

Ali igračice koje nedostaju zbog EP kadetkinja u Makedoniji čine nam radost: borit će se za 5/6. mjesto. U pet dosadašnjih EP-a najbolji plasman bio je 6. mjesto 2005. godine. Mrđen, Papac i Karlovčan opunit će Podravku Vegetu već od idućeg tjedna.

Goran Mrđen radi dobar posao // Foto Ivan Brkić2. UTAKMICA 1. KOLA BEPOVA TURNIRA 2015.

PODRAVKA VEGETA – IUVENTA MICHALOVCE 32:23 (18:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 600. Suci: Igor Hunjadi i Mario Zečević (oba Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (6+0), Kapitanović (7+0), Milenković (-); Nikšić 4, Dežić 4(1), Šenvald, Krsnik 2, Milošević 5, Džono 2, Nemaškalo 4, Petika, Dragišić 3, Vidak, Franković 8. TRENER: Goran Mrđen.

IUVENTA MICHALOVCE: Alvarez (3+1), Gubikova (3+0), Medvedova (6+1); Kucher, Holešova 3, Kišikova, Rebičova 2, Habánkova, Nágyova, Wollingerova 3, Dziurova, Chernova 5, Trebuhova 10(4), Levchenko. TRENER: František Urban.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(1), Iuventa Michalovce 4(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Krsnik 2+2, Nikšić, Franković), Iuventa Michalovce 8 minuta (Kišikova, Rebičova, Habánkova, Levchenko).

IGRAČICA UTAKMICE: Lana Franković (Podravka Vegeta).