Pobjednice Bepa 2017. // Foto Ivo Čičin-MašanskerPobjedom Lokomotive Zagreb nad poletnim mađarskim prvoligašem Kecskemétom prvi puta se na Bepovom turniru stvorio krug ekipa s po četiri osvojena boda, pa je njihova međusobna razlika odlučivala o plaasmanu. Rezultat: Podravka Vegeta pobjednik je turnira, Lokomotiva Zagreb je druga, Kecskemét je treći, svi sa po četiri boda, a Hypo četvrti bez boda. U zadnjem susretu u 3. kolu Podravka Vegeta svladala je Hypo s visokih 29:18 (11:5).

Podravka Vegeta - Hypo // Foto Ivo Čičin-MašanskerPovijesno: četvrti puta od postojanja memorijala PodravkaVegeta osvojila je 6. memorijalni turnir 2011. godine, kada su iza nje ostali Krim Mercator, Hypo Nö i Metalurg. Nakon šest godina naslov pobjednika je opet ostao u Koprivnici.

Podravka Vegeta - Hypo // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoprivničnake su, osobito u prvom dijelu, igrale odličnu obranu, a i Kapitanović je obeshrabrila pucačice obranom tri sedmerca od toga dva zaredom. Taktika trenera Kovacsa s izvlačenjem vratarke iz igre i ubacivanjem igračice nije se mijenjala u osam utakmica u kojima smo gledali Hypo u zadnjih 20-ak dana (dvije u Beču, tri u Ljubljani i tri u Koprivnici). To je rezultiralo olako primljenim golovima na prazan gol, na veselje gledatelja i rukometašica suparničke ekipe.

Tako je nova trenerica Snježana Petika vrlo brzo osvojila jedan trofej. Reklo bi se: sada optimistično i vedro u blisku budućnost, ali nije tako. Na ovom turniru bile su u dresu, ali samo na klupi ozlijeđene Dora Krsnik i Lara Pavlović. Na utakmici s Lokomotivom stradala je Ivana Dežić, koje za zadnju utakmicu nije bilo ni u zapisniku, a tokom utakmice ozlijedila se i Ivana Kapitanović (koljeno). A 8. rujna (za 13 dana) putuje se u Norvešku na kvalifikacije za Ligu prvakinja.

Ivana Kapitanović // Foto Ivo Čičin-Mašansker3. KOLO 12. MEMORIJALA JOSIP SAMARŽIJA BEPO

PODRAVKA VEGETA – HYPO NÖ 29:18 (11:5)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana GAlovića. Gledatelja: 200. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varažydin, Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+0), Kapitanović (5+3), Ećimović (0+1); Turk 7, Karlovčan 4, Krsnik, Toth 5, Džono 2, Nemaškalo 4, Mrđen 2, Vidak 2(1), Pavlović, Debelić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

HYPO NÖ: Flöck (2+-), Sanko (4+0), Hirsch (1+-); Harangozo, Dedić 2, Schaupp 2, Magurean 4(1), Humer, Barišić, Wess 4, Magloth, Vijunaite 2, Krautwaschl 1, Krasniqi 2, Aćimović 1, TRENER: Ferenc Kovacs.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Hypo Nö 5(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Nemaškalo, Mrđen), Hypo Nö 0.

IGRAČICA UTAKMICE: Ana Turk (Podravka Vegeta)

Konačni poredak:
1. Podravka Vegeta 4 boda
2. Lokomotiva 4 boda
3. Kecskemét 4 boda
4. Hypo Nö 0 bodova

Najbolja igračica turnira Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta)
Najbolja vratarka Jovanka Risović (Kecskemét)
Najbolji strijelac: Larissa Kalaus (Lokomotiva Zagreb)

Na završetku turnira nagrade i priznanja predali su supruga Josipa Samaržije Ana Samaržija i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, a klubovima i pojedinkama koji su otišli prije zadnje utakmice priznanja su predana ranije.