Jedno od pojačanja na vanjskoj poziciji u novoj sezoni je Rumunjka Bianca Maria Bazaliu. Iako smo već pisali o njoj prilikom predstavljanja sada je već nešto više od dva tjedna u Koprivnici pa smo prošetali gradom i saznali ponešto o prilagodbi, ali i upoznavanju s novom ekipom, gradom te procesom rada.

Foto: Ivan Brkić

Jedan od planova joj je i da nauči hrvatski iako komunikacija s obzirom na ekipu, trenere kao i klupske zaposlenike koji odlično govore engleski nije problem. Bianca je s rukometom krenula s devet godina kada se radila selekcija u školama i ostala je u rukometu do danas. Rukometna ambicija ju je odvela do Koprivnice i Podravke o kojoj je znala dosta i prije samog dolaska ovdje, a nastupila je ovdje i na Bepovom turniru prije tri godine. Ljubav prema rukometu prenijela je i na sestru Dianu koja igra u Bukureštu no u mlađim kategorijama jer joj je tek petnaest godina. Bianca je sretno zaljubljena, osim sestre podršku ima u obitelji i dečku koji je baš kao i Bianca u profesionalnom sportu, odbojci.

Kakvi su tvoji prvi dojmovi o Koprivnici?

Moram priznati da mi je jako lijepo ovdje. Malen i pitom grad u kojem ima dosta događanja i aktivnosti, a opet i dovoljno mira. Mislim da je to baš ono što sam tražila. Nisam imala prilike još sve vidjeti, ali svakako hoću no uspjela sam probati specijalitet Bregovsku pitu u Pivnici gdje inače ručamo i večeramo i mogu reći da je ukusna i da podsjeća na jedan rumunjski desert koji sam već prije probala.

Kako se odmaraš od napornih treninga i ispunjavaš svoje slobodno vrijeme?

Trener nam je pripremio malu knjižnicu u klubu u koju smo i mi stavile svoje najdraže naslove i možemo posuditi knjigu koju želimo kad idemo na putovanja ili za slobodno vrijeme koje imamo. Volim čitati, gledati serije i filmove. To je moj način za opuštanje i odmor, a ovdje imam prilike i dosta šetati jer je sve blizu, a i priroda je jako lijepa.

Igrala si u Rumunjskoj i tamo si zasigurno stekla mnogo lijepih poznanstava, a sada si došla u potpuno novu sredinu. Kako se osjećaš u ekipi?

Osjećam se jako dobro i cure su me dobro prihvatile, ali jedva čekam početak utakmica, a posebno se veselim Ligi prvakinja. Volim kad ekipu dodatno preplavi taj poseban osjećaj koji donosi dobra energija navijača. Čula sam da Koprivnica jako voli rukomet i da cure imaju veliku podršku s tribina pa se nadam da ćemo to imati i u novoj sezoni ako to mjere budu dozvoljavale.

Prošli tjedan obavili ste već uobičajena testiranja u Dijagnostičkom centru Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a odradile ste i niz treninga s obzirom da smo u pripremnom razdoblju. Kako si zadovoljna dosadašnjim radom?

Bilo je dobro i nije ništa nesvakidašnje. U svim profesionalnim klubovima postoji ova pripremna faza i proces testiranja. Ja samo znam da dajem sve od sebe i da će tako biti i u nastavku. Moram reći da osjećam lagani pozitivni umor, ali to znači da smo dobro radile.

Jesu li treninzi u ovom trenutku zahtjevni i kako si općenito zadovoljna uvjetima?

Mislim da to sve ovisi o razdoblju, ali sigurno je da ćemo sada prolaziti kroz razdoblje pretežito težih treninga, ali pazi se i na potreban odmor i regeneraciju. Moram reći da je super što nam je dvorana blizu, a u njoj imamo sve što nam treba od dvorane, teretane pa do saune i leda. Uvjeti su odlični, baš onakvi kakvi trebaju biti u profesionalnom klubu.

Što je prednost igranja rukometa u malom gradu?

Mislim da je puno lakše igrati u manjem gradu zato što nam je sve blizu i dostupno. Na nekoliko kilometara imamo šumu, na dvije minute smo udaljene od dvorane, a na pet minuta od centra grada i velike atletske staze koja nam je također odlična za treninge. Teretana nam je blizu, a u dvorani imamo sve potrebno i mislim da su to uistinu prednosti malog grada u odnosu na veliki gdje ipak puno više vremena potrošite na odlaske i dolaske na treninge ili pak druge aktivnosti u trenažnom procesu.

Neke od djevojaka znaš od prije?

Poznajem Juliju i Dziyanu Ilynu, obje su moja generacija i igrale smo u Rumunjskoj. Isto tako sam kroz rukometnu karijeru već prije upoznala i Bojanu Milić pa je ipak puno lakše jer ima nekih cura koje znam od prije, ali imat ćemo vremena da se sve upoznamo i budemo odličan tim.

Foto: Ivan Brkić

Kakva su tvoja očekivanja od nove sezone?

Željela bih da budemo lijepo iznenađenje u novoj sezoni. Mislim da smo mlada ekipa i da možemo napraviti puno, a kao ekipa ćemo dati sve od sebe da ono što zacrtamo i uspijemo ostvariti. Svi želimo da sezona bude dobra i da svi zajedno uživamo u igri i dobrom rukometu.