Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija je u subotu ostvarila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. U 2. kolu skupine G cure su pobijedile Paragvaj 36:18 i osigurale prolazak u daljnju fazu natjecanja. Igračicom utakmice proglašena je Ana Turk koja je u tom ogledu postigla 6 pogodaka, a nakon što su se primirile emocije uspjeli smo našu Anu, koja je uz ovakve igre goruća tema u nacionalnim medijima, nagovoriti i na jedan mali emotivni video jer nam već prilično nedostaje. Prijepis kratkog intervjua je u nastavku, a video možete pogledati na kraju ove objave.

 Reci nam nešto o atmosferi u reprezentaciji? 

Atmosfera je nakon pobijeđene utakmice odlična.

Tko vas najviše nasmijava?

Najviše nas nasmijava dr. Kukin.

Imate li slobodnog vremena i kako ga provodite?

Nemamo slobodnog vremena i uglavnom spavamo, jedemo i treniramo. 

Postoje li neki slatki rituali? 

Da, imamo adventski kalendar koji svaki dan otvaramo i jedemo.

Kad je otvorena tema hrane, kakva je hrana u Španjolskoj? 

Nemam komentara. 

Kakav je osjećaj ponovno biti u reprezentaciji i koliko je ustvari prošlo od tvojeg zadnjeg okupljanja i ako možeš kratko ispričati o svojem povratku?

Prošlo je dvije i pol godine, a osjećaj je odličan i ispunjavajući. Pozvali su me da pomognem i to sam prihvatila jer je to velika čast.

Što ti je najveća želja, ali i curama? 

Svima nam je san da osvojimo Svjetsko prvenstvo. 

Radite li kakve smicalice ili ste skroz dobre i poslušne?

Cure snimaju telenovelu, a ja sam skroz dobra i poslušna.

Tko ti je cimerica?

Larissa Kalaus. 

Koja vam je pjesma trenutno glavni hit?

Bomba, King Africa – rekla je pjevnim glasom Ana. 

Možemo li te očekivati u emisiji kod Ćamile?

Uz puno smijeha, Ana je zaključila da ipak neće gostovati kod Ćamile, ali nakon ovog kratkog videa možda ipak neće moći izbjeći druženje u nekoj od Ćamilinih epizoda.

S obzirom da itekako znamo da Ani razgovori pred kamerama, izjave i sve ono povezano s medijskim zahtjevima baš i nisu najradosnija aktivnost u životu ipak je izdvojila svoje vrijeme da nam dočara trenutnu atmosferu uoči još jednog testa na Svjetskom prvenstvu, a to je ogled s Japanom koji je na rasporedu danas u 20.30 sati.

Ana se u utakmici s Paragvajom sa šest postignutih pogodaka okitila i titulom najbolje igračice utakmice no i tu je nagradu primila skromno uz velike pohvale svim igračicama koje su prema njoj jednako kao i ona zaslužne za pobjedu.

Foto: IHF

To je Ana, skromna, predana, majka petogodišnjeg dječaka i supruga koja pokazuje iznimnu borbenost, zrelost i kvalitetu na terenu što i priliči njezinom iskustvu. Ono što je posebno odlikuje je da je svojim karakterom primjer svima. Jednostavna, emotivna i vrlo predana onome što radi. Ani želimo da i dalje uživa u pobjedama sa svojim curama.

Cure će, sigurni smo dati sve od sebe da i danas upišu pobjedu. Sve za navijačku atmosferu u svojim domovima pripremite već danas jer ogled s Japanom bit će na RTL-u 2 s početkom u 20.30 sati.

Na kraju se želimo zahvaliti Larissi Kalaus koja je po našem naputku više nego odlično pripremila ovaj video, a novinarski je zadatak odradila za čistu peticu.

Video pogledajte u nastavku: