Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerTekst i slike: Ivo Čičin-Mašansker

Kao i većina ekipa u ligi, protiv Podravke Vegete rukometašice Sesvete Agroproteinke igrale su ”k’o navijene”, borbene ”do daske”, oko 40-e minute došle opetovano i na jedan razlike, ali borbena je bila i Podravka Vegeta, i usprkos 30 promašaja u cijeloj utakmici, uspjela na kraju pobijediti s devet golova razlike: Sesvete Agroproteinka – Podravka Vegeta 19:28 (9:11).

Kretanje rezultata u pojedinim razdobljima: u 10. minuti 2:6, u 15′ 4:8, u 15′ 6:11, poluvrijeme 9:11. Već u prvom poluvremenu obje golmanice i Gabrijela Bešen na domaćem i Antonia Jukić na gostujućem golu postale su glavne ličnosti utakmice. Na kraju je Bešen skupila 17, Jukić 18, a Hajduk 1: ušla je na obranu sedmerca i obranila ga.

Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerObrana Podravke Vegete funkcionirala je velikom čvrstoćom, teško da se može zamjeriti što je pao poneki gol koji nije trebalo primiti. Nešto se gubilo lopti u tehničkim greškama, a promašaji? Pet-šest stativa u 2. poluvremenu, plus zicer, plus promašeni sedmerac… Sigurno bi, da su realizirane sve mogućnosti, utakmica krenula drugačijim tokom. Ovako je u 38. minuti bilo 13:14, u 39. 14:15, ali se uvijek uspjelo odvojiti barem na dva gola razlike, a u 45′ na četiri (16:19) i u 50′ na 16:20, pa 16:22 itd. Upravo to što se nije paničarilo, već se šahovski strpljivo razvijala situacija do odvajanja u rezultatu, jedna je od ohrabrujućih karakteristika i za jače utakmice. Jer, teško se braniti kada je suparnik u naletu i poletno ganja rezultat. Puše za vratom.

U zapisniku su figurirale tri ozlijeđene igrčice bez izgleda da uđu u igru: nakon dugog vremena Kapitanović, Džono i Mrđen, a u 37. minuti priključila se i Vidak nakon što je opet ozlijedila koljeno. No, Kapitanović i Džono su svejedno imale posla: Ždrijeb je odlučio da njih dvije nakon utakmice idu na doping kontrolu. Kapitanović je osim toga dobila zadatak da sredi klupu, pobere ostatke iz zagrijavanja i spremi lopte u vreću. I takve stvari pridonose dobrom raspoloženju. U igru osim spomenutih nisu ulazile Karlovčan i Gugić.

Trener Mrđen priznao je da igračicama ne može ništa zamjeriti, nešto ”jezikove juhe” palo je za vrijeme utakmice. Usmeno je, naime, kažnjavao ”bedastoće”(kao nepotrebno isključenje Zadravec).

No, važna su dva boda iz ove uzbudljive i borbene utakmice. Iduća dva lovit će se idućeg tjedna kod kuće s Osijekom.

Rezultati 15. kola: Trešnjevka – Zrinski 33:23, Umag – Bjelovar 24:20, Koka – Split 2010 24:18, Osijek – Dalmatinka 21:19. Utakmica Lokomotiva – Zamet igrat će se u srijedu 7. ožujka, a Dugo Selo 55 i Arena igraju u nedjelju 5. ožujka.

Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 15. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 19:28 (9:11)

SESVETE – Sportska dvorana Gimnazije Sesvete. Gledatelja: 150. Suci: Davor Češi (Zagreb) i Nenad Županić (Križevci).Nadzornik HRS-a: Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki).

SESVETE AGROPROTEINKA: L. Bešen (-), G. Bešen (16+1); Rašić 1, Anđelić, Karaula, Jakara 1, Čalušić 1, Nuić 7, Marić, Dominiković, Vlajsović 2, Petrušić 7(3), Miletić, Bezjak, Peraica.TRENER: Nikola Škorić,

PODRAVKA VEGETA: Jukić (18+0), Kapitanović (-), Hajduk (-+1); Zadravec 1, Dežić 3(1), Karlovčan, Krsnik 4, Milošević 5, Džono, Nemaškalo 6, I. Mrđen, Vidak 4(1), Pavlović 1, Gugić, Debelić 4. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 4(3), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 2 minute (Vlajsović), Podravka Vegeta 4 minute (Zadravec, Nemaškalo).

NAJBOLJE POJEDINKE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta) i Gabrijela Bešen

Ivana Kapitanović bila je redar: na slici skuplja lopte u vreću // Foto Ivo Čičin-Mašansker