Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerIz izlaganja na konferenciji za novinare na završetku sezone danas izdvajamo ono direktorica RK Podravks s.d.d. Božice Palčić, koja je izrazila izrazito zadovoljstvo dostignutim, ali našla i riječi zahvale za sponzora Podravku d.d. i brigu Grada Koprivnice o stvaranju uvjeta za normalan trening svih naraštaja rukometašica.

– Završena je natjecateljska sezona, ali za nas nije sezona gotova. Ostaje reprezentativni dio, dvije utakmice kvalifikacija za EP, i kraće razdoblje treniranja, jer nam sezona završava 30. lipnja. U ponedjeljak je održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj je raspravljano o završetku natjecateljske sezone i zaključak je da je sezona što se tiče prve ekipe izuzetno uspješna. Ciljevi, osvajanje prvenstva i kupa Hrvatske i što bolja prezentacija u EHF natjecanjima, uspješno su ostvareni. Osvojili smo i Kup i prvenstvo, a u Kupu kupova ispali smo za jedan gol od ekipe Issy Paris, koji je u igračkoj kvaliteti i financijama puno ispred našeg kluba.

BOŽICA PALČIĆ: VELIKA ZAHVALA I ČESTITKE IDU SNJEŽANI PETIKI

– I u Školi rukometa postigli smo izvanredne rezultate. To se prije svega odnosi na našu drugu ekipu Podravka Lino koju vodi trenerica Snježana Petika. U 2. HRL zauzele su drugo mjesto i na završnicama za kadetkinje 2000. i 1998. godišta osvojile naslov prvakinja Hrvatske. To je izuzetan rezultat, a Snježana Petika ima kontinuitet rezultata. Sve klupske, Nadzornog odbora i moje čestitke idu prema Snježani, jer stvarno izvrsno radi s tim naraštajem, odnosno u drugoj ekipi.

Velika je stvar za našu školu rukometa što je RK Podravka sudjelovao na sve četiri završnice što ih je organizirao Hrvatski rukometni savez. Nešto slabiji rezultat imamo sa 2002. godištem, jer smo zauzeli 13. mjesto, a prvi puta su na natjecateljsku scenu izašle djevojčice 2004. godišta i bile su četvrte, što smatram velikim rezultatom. U toj kategoriji imamo 20-30 djevojičica, jako malu bazu, dok, recimo, Lokomotiva ima bazu od otprilike 150 igračica. Mi smo bili četvrti, a Lokomotiva deseta.

To je jako dobar rezultat i mislim da se u Školi rukometa jako dobro radi. To je stoga što imamo dobar stručni kadar. Naše mlade rukometašice i treneri imaju prije svega dobre uvjete rada, a to nam osiguravaju naš glavni sponzor Podravka i naš većinski vlasnik Grad Koprivnica.

FINANCIJE STABILNE, FLUKTUACIJA IGRAČICA MINIMALNA

Financije kluba su stabilne, sve svoje obaveze ispunjavamo na vrijeme. Rok za reviziju je do 30. lipnja, pa će skupština dioničkog društva moći biti u srpnju.

Iduće sezone neće biti s nama Lana Franković i Mirjana Milenković, koje odlaze iz kluba, dok Sara Šenvald i Ivana Dragišić ostaju i dalje naše igračice, ali će ići na posudbu. Još ne znamo kamo. Novopridošle igračice su Anamarija Gugić i Ana Debelić. Pred potpisivanjem smo ugovora s novom igračicom, desnim krilom, na što smo prisiljeni zbog toga što je Ana Nikšić u drugom stanju.

U ŠKOLI RUKOMETA SVE PLAĆA KLUB, RODITELJI NEMAJU NIKAKVA NOVČANA OPTEREĆENJA

– Imamo jako dobre uvjete za rad s mladima. Usudim se reći da u Hrvatskoj nema kluba koji ne naplaćuje članarinu. Mi je ne naplaćujemo u našoj Školi rukometa. To je jako važna stvar. Oduvijek je Rukometni klub Podravka imao socijalnu dimenziju i uvijek se smatralo da su to djeca radnika Podravke i zato se nikad članarina nije naplaćivala. Na tome ne bi mogli ostvariti neki posebni prihod, a možda bi neko dijete bilo zakinuto, ne bi moglo trenirati, pa smatramo da nema potrebe da roditelji plaćaju bilo što.

Druga pozitivna stvar je ostalo potrebno financiranje. Ove godine na završnice, što su se održavale u Umagu, išle su četiri naše mlade ekipe. Od svih ekipa na sve četiri završnice mi smo bili jedini kojima je klub platio sve troškove za sve četiri ekipe: od prijevoza, smještaja, do nekih osnovnih stvari potrebnih kad se ekipe natječu. Ostale ekipe u Hrvatskoj financiraju roditelji. Smatram da je to velika stvar za naš klub. Jest da to puno košta, ali mi ćemo na taj način nastaviti funkcionirati u školi rukometa.

GRAD NAM OSIGURAVA FANTASTIČNE UVJETE TERMINIMA U DVORANI

Nekoliko riječi o terminima u dvoranama. Tu prije svega treba naglasiti da nam Grad Koprivnica osigurava fantastične uvjete što se tiče termina u dvorani. Znam da ima jako puno sportova u Koprivnici i svi bi opravdano htjeli svoj dio kolača, odnosno svoj dio termina, ali imamo tu sreću što imamo dobru komunikaciju s ostalim sportskim klubovima, a prije svega zahvaljujem Gradu Koprivnici koji nam omogućava dobre uvjete što se tiče termina u dvorani. A to je primarni uvjet da se mogu održavati treninzi koji su potom osnova za dobre sportske rezultate.

SUTRA // MIŠEL JAKŠIĆ: PODRAVKA VEGETA PONOS JE NAŠEGA GRADA