Božica Palčić u razgovoru s Mirandom Tatari // ArhivaDirektorica RK Podravke Božica Palčić nova je članica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Ona i Darko Peričić iz Lokomotive zamijenili su Ivicu Kirina iz Virovitice i Mislava Galića iz Agrokora. Pokojnog Bartola Kaleba zamijenio je Ante Ančić. To je odluka sa 6. sjednice Upravnog odbora HRS-a, što je održana u subotu 18. studenoga u Zagrebu. Tako nakon dugo vremena središte ženskog rukometa, Koprivnica, i najtrofejniji ženski klub Podravka, sudionik u 19 sezona europske Lige prvakinja, ima svoju predstavnicu. Naglašavamo predstavnicu, jer radi se o ženskom rukometu, u kojem i žene imaju što reći.

I u krovnoj europskoj organizaciji ima pozitivnih promjena u ženskom rukometu, jer je u lipnju na Kongresu EHF-a Lidija Bojić-Ćaćić izabrana za članicu Komisije za žene EHF-a (WHB), a krajem listopada izabrana je i za prvu predsjednicu WHB-a i tako je postala 11 članica Izvršnog odbora Europske rukometne federacije. Lidija Bojić-Ćaćić je i jedina žena iz Hrvatske na tako visokoj poziciji u međunarodnim sportskim federacijama.

Ima nekih naznaka da će, slijedom novosti u ženskom rukometu iz EHF-a, isto biti i u hrvatskom rukometu, gdje bi se osnovalo jedno tijelo u kojem bi bile isključivo ženske predstavnice HRS-a i klubova. Za napredak i uočavanje problema u ženskom rukometu to je neophodno.

Na Skupštini HRS-a, koja je održana nakon sjednice Upravnog odbora izmijenjen je stručni stožer ženske reprezentacije. Za pomoćnika izbornika Vladimira Canjuge izabran je trener iz Ploča Ivan Jerković. Goranu Mrđenu u juniorskoj reprezentaciji asistirat će bivša Podravkina igračica Renata Hodak i sadašnji trener Podravkinih golmanica Vladimir Vujović. Kadetkinje će voditi Lidija Bojić-Ćaćić, Branko Šebek i Vesna Miletić, a kod ostalih kadetkinja to će biti Ivan Jerković i Ante Burger.