Foto Robert ŠoštarićO utakmici između Podravke Vegete i Zameta u zadnjem kolu 1. HRL za žene dugo će se pričati. Jer, to je bila utakmica visokih tenzija i visokih ciljeva. Bilo je: ili Podravka Vegeta 21. puta ili Zamet prvi puta. Prijelazni pehar vraćen je u Koprivnicu i treba mu sačuvati mjesto u klupskim prostorijama i za iduće godine, jer je normalna želja najtrofejnijeg ženskog sportskog kluba da teži uvijek najboljem rezultatu.

Foto Robert Šoštarić

Trenutno su suvišne rasprave hoće li Podravka Vegeta izravno u Ligu prvakinja ili kroz kvalifikacije. To ovisi o rejtingu koji će uskoro biti objavljen. Suvišno je trenutno razgovarati i o tome tko ostaje, a tko odlazi zato što su pred ekipom još dva velika finala. Koncentracija treba biti na iduća dva tjedna.

Foto Robert Šoštarić

Najprije se u Umagu od četvrtka igra završnica Kupa, a onda idući tjedan u Crnoj Gori Final Four Regionalne lige. Dakle, ekipu očekuje još pet natjecateljskih utakmica. Kada to završi, a Kup je vrlo zahtjevno natjecanje koje može donijeti novu radost, onda će se moći razglabati o idućoj sezoni. To je stvar Nadzornog odbora, direktorice i trenera. Oni će se oglasiti, obećano je.

Foto Robert Šoštarić

U međuvremenu sređuju se dojmovi. Na izvještaje o utakmici i foto albume s utakmice na našoj internetskoj stranici i na Facebooku bilo je blizu 10.000 pregleda. U sedam albuma objavili smo 594 fotografije. Osvajanje prvenstva imalo je, dakle, odjek i bilo je zanimljivo za pratitelje sporta.

Foto Robert Šoštarić

Nitko neće postavljati pitanje, ali jasno je da je netko od silnih teve kuća mogao pokazati interes za jedan takav rijedak događaj (odlučivanje i prvakinjama u zadnjem kolu). Nema, dakle, pitanja, ali ostaje čuđenje. A i više od 1000 gledatelja na utakmici nekakav je pokazatelj da interes za ženski rukomet i te kako postoji, ali je ženski rukomet na marginama našeg informativnog podneblja. A imamo u Hrvatskoj vrhunske igračice, trenere i suce.

Foto Robert Šoštarić

GORAN MRĐEN // Presretan sam ovim naslovom

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen prvi puta je kao trener osvojio titulu prvaka. Prošle godine bile su druge okolnosti. Ovoga puta sve se isplatilo i vratilo.

– Presretan sam s ovim naslovom, pogotovo zbog onoga što nam se sve događalo ove sezone. Bilo je tako: jednu utakmicu izgubiš i moraš se trudit’, trčat’ do zadnje minute. Zamet je odigrao odličnu utakmicu, a mi nismo na početku kapitalizirali odlične obrane golmanica. Ali nema veze: dobili smo i to je najvažnije. Sada slijedi kratki odmor i – kup – rekao je nakon utakmice Goran Mrđen.

Foto Robert Šoštarić

BOŽICA PALČIĆ // Da, idemo po kup!

Direktorica Božica Palčić bila je presretna, također:

– Mislim da je utakmica bila dostojna finala prvenstva. Ne znam kada se zadnji puta dogodilo u hrvatskome prvenstvu da u zadnjoj utakmici izravni suparnici odlučuju o prvaku. Bilo je do kraja krajnje neizvjesno, ali ipak su presudile Podravkina snaga i iskustvo i – bile smo bolje.

Da, idemo i po kup. Naravno, jer to smo najavili na početku sezone – uzeti kup i prvenstvo, odnosno vratiti oba trofeja u Koprivnicu. Ovaj jedan smo vratili, a idući vikend imamo priliku vratiti kup u vitrine i – idemo po to!

Foto Robert Šoštarić

KRISTINA ELEZ // Stisnule smo zube i dale sve od sebe

– Bilo je napeto do kraja, Zamet je stvarno pružio dobar otpor i sve su njihove igračice dale obol i sada i oni imaju perspektivu što se tiče igračica. Svaka čast na otporu. Međutim, mislim da smo mi pokazale da to više želimo, da smo kvalitetniji i da možemo izdržati do kraja, bez obzira što su nam se ozlijedile i Miranda (Tatari) i Trif (Jelena Trifnuović) i Vida (Marijeta Vidak). Stisle smo zube i pred našom publikom dale sve od sebe. Imale smo dosta grešaka u napadu i nije to izgledalo dobro, nije to bila neka naša vrhunska igra, daleko od toga, međutim, to su takve utakmice u kojima ne pobjeđuje ljepota rukometa. No, pri kraju stisnuli smo obranu i išli smo naglavačke, tako da je to ispalo dobro.

Sada smo okrenute kupu, a ja želim da me zdravlje posluži i da uživam u rukometu.

Foto Robert Šoštarić

JELENA ŽIVKOVIĆ // Posao još nije završen, ne treba mnogo slaviti

– Ovo je veliki uspjeh za nas što smo ostvarili to. Prošle godine su bili drugi uvjeti i teško, jako teško uspjeli smo doći na vrh. Isplatio se sav rad, sav trud, treninzi, dupli treninzi, skoro svaki dan po dva, sve te utakmice… Sve nam se vratilo. Mislim da smo zaslužile naslov, bez obzira tko bio s druge strane, Zamet, Lokomotiva, Koka, bilo tko. Drago mi je što smo ispunilie cilj dobiven od Nadzornog odbora i naših trenera na početku sezone.

Da, imali smo veliko zajedništvo od početka. Spomenula bih psihologinju Bojanu Jeličić koja je bila s nama od početka, sve nas je skupila, riješila, kako da kažem, probleme u međuljudskim odnosima igračica. Nije da je bilo nekih velikih problema, samo je jednostavno posložila onako kako se trebalo posložiti, naučila nas da sami to gradimo i kada ona ne bude tu. I tako je bilo i kada nas je napustila i to se jednostavno tako isplatilo.

Bit će mi žao ako odem. Ja se ovdje dobro osjećam. Lijepo su me prihvatili. I cure, i grad, i uprava, i stručnjaci i svi, a hoću li ostati ili neću – više su sile. Ali posao još nije završen. Ne treba se mnogo slaviti. Nama je cilj prvenstvo i kup. Do kupa ima još nekoliko dana treninga. Mislim da se sada moramo potpuno posvetiti samo kupu. Bit će teže zato što se igraju dvije utakmice u tri dana, a ne kao u prvenstvu kad smo igrali prošli tjedan, pa onda za pet-šest dana opet. Bit će teže, jer ćemo biti umornije. Kraj je sezone, ali, opet, nemamo što izgubiti. Nemamo što braniti, nego samo da vratimo. Mislim da će to biti sve kako treba. Vidjet ćemo u Umagu.

Foto Robert Šoštarić

PODRAVKIN FACEBOOK

Otvorite stranicu i pogledajte foto albume:

https://www.facebook.com/pages/Rukometni-klub-Podravka-Vegeta/710841175666748

Foto Robert Šoštarić