Kadetkinje Podravke na Božićnom turniru Sesvete 2012TRENERI SURADNICI: Piše Branko Krajačić

Kadetska ekipa Podravke i službeno je završila kalendarsku godinu, a posljednji nastup imala je sudjelujući na Božićnom turniru u Sesvetama, gdje je osvojila 3. mjesto. Uz sudjelovanje najboljih ekipa Hrvatske i dobru organizaciju prikazan je kvalitetni rukomet i odigrane su zanimljive i neizvjesne utakmice. Nažalost, Podravka ove godine nije uspjela ponoviti prošlogodišnji uspjeh i osvojiti turnir a u tome joj se ispriječila odlična ekipa Sinja, koja je i konačni pobjednik turnira.

Podravka je natjecanje u grupi završila na prvom mjestu, pobijedivši ekipe Vukovara (17:10) i Lokomotive (17:15). Polufinalna utakmica bila je šlager turnira ili finale prije finala, u kojoj su se susrele ekipe Podravke i Sinja. Bilo je zanimljivo i neizvjesno od samog početka, a Podravka nije uspjela izdržati do kraja, iako je imala rezultat 19:17. Uporne Sinjanke, predvođene jednom posebno nadarenom mlađom kadetkinjom Pletikosić (najbolja igračica turnira), poravnavale su rezultat, pa čak i imale zadnji napad u kojem se Podravka uspjela obraniti, što je značilo da će pobjednika odlučiti sedmerci.

Sreća je bila na strani Sinja koji je iskoristio sva tri, dok je Podravka realizirala samo dva sedmerca. Ekipa Sinja tom je pobjedom ušla u finale, u kojem je bez većih problema sa 7 golova razlike pobijedila domaćina Sesvete, dok se Podravka u borbi za treće mjesto, ponovno pomučila s Lokomotivom i na kraju ostvarila pobjedu od 2 gola razlike (14:12).

Mada je rezultat slabiji nego dosadašnjih godina, cijeli smo turnir odigrali dobro. Uzevši u obzir da smo zbog ustupanja nekih igračica prvoj ekipi nastupili nekompletni, uz malo više sportske sreće rezultat bi zasigurno bio i bolji. Posebno me veseli pobjeda u utakmici za treće mjesto, u kojoj smo pokazali karakte,r jer nas je polufinale izgubljeno na sedmerce, ozbiljno poljuljalo. Isto tako možemo biti zadovoljni, jer smo posljednju odigranu utakmicu u ovoj godini, završili pobjedom.

SVAKO DOBRO ZA NADOLAZEĆE BLAGDANE I PUNO SREĆE I USPJEHA U NOVOJ 2013.

Branko Krajačić

BOŽIĆNI TURNIR  – SESVETE 2012

PODRAVKA – VUKOVAR 17:10

PODRAVKA – LOKOMOTIVA 17:15

POLUFINALE: PODRAVKA – SINJ 22:23 na sedmerce (20:20)

ZA 3. MJESTO: PODRAVKA – LOKOMOTIVA 14:12

PODRAVKA: Krmpotić, Markanović; Karlovčan, Pejak, Franjkić, Polančec, Zagorščak, Hmelina, L. Kalaus, D. Kalaus, Dušak, Oremović, Pavlović. TRENER: Branko Krajačić.