Fotka za novine 1600x1200 copy

Tri ekipe Podravkine škole rukometa sudjelovale su na 19. Međunarodnom božićnom turniru u Sesvetama. Najveći uspjeh ostvarile su djevojčice 2004. godište i mlađe pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević koje su osvojile 1. mjesto. U jakoj konkurenciji cure su u dva turnirska dana odigrale 5 utakmica i pobijedile u svim ogledima.

IMG 20181222 WA0007 1200x1600 

Ljepši završetak ovogodišnjeg dijela sezone nismo mogli poželjeti. Na vrlo jakom turniru, gdje se okupilo, uz jednu do dvije iznimke, sve najbolje iz generacije 2004/5 godišta, osvojili smo prvo mjesto, kao nagradu za trud i marljivo treniranje u ovom djelu sezone. Zaista sam ponosna na svoje djevojke koje su igrom i ponašanjem pokupile simpatije, kako gledatelja tako i rukometnih djelatnika, kojih je bilo u velikom broju. Zahvaljujemo i velikom broju naših roditelja kao i našim ekipama 2002. i 2006. godišta koje su se također natjecale na pomoći sa tribina – priopćila nam je zadovoljna trenerica Đurđica Zečević. 

Grupu „ A“ naše su djevojčice prošle bez poraza i svladale Zamet, Rugvicu i Lokomotivu.

U polufinalu nas je čekao domaćin, Sesvete ,kao drugoplasirana ekipa grupe „B“. Vrlo napetu utakmicu s izuzetno motiviranim domaćim igračicama dobili smo s dva razlike i otvorili si put za finalerekla je trenerica Zečević i nastavila.

Finalna utakmica, protiv ekipe ŽARK Split ,prvoplasiranih iz grupe „B“, bila je u kasnim poslijepodnevnim satima, a višesatnu pauzu smo iskoristili za odmor na klupama gledališta i laganu aktivacijsku šetnju oko dvorane uz muzičku pratnju s mobitela nakon čega je uslijedila finalna utakmica. Samo prvih nekoliko minuta utakmica je bila rezultatski neizvjesna, a zatim je počelo naše odvajanje, uglavnom na 4-6 razlike (poluvrijeme 15:10). I u nastavku utakmice nismo dozvolili osjetno smanjivanje rezultata i utakmicu dobili s rezultatom 28:23. Veselju naravno nakon osvojenog prvog mjesta nije bilo krajazadovoljno nam je rekla trenerica Zečević. 

Kao trener na ovom prijateljskom turniru išla sam namjerno na rezultat i testiranje naših trenutačnih mogućnosti s jakim protivnicama koje sigurno možemo očekivati i na Završnici prvenstava Hrvatske. Zbog toga i nije bilo velike rotacije igračica s klupe što sam im i objasnila na pripremnim sastancima. Sve su one meni jednako vrijedne i već za nekoliko dana u Mađarskoj sve će dobiti prilikudodala je za kraj trenerica Zečević. 

Odlična je vijest i to da je stigao i drugi pehar u Koprivnicu. Najboljom igračicom turnira proglašena je naša Nika Dedi koja je iznimno zadovoljna rezultatom ekipe, trenericom, ali i ovom posebnom nagradom turnira. 

IMG 20181222 WA0006 1200x1600

Naravno da sam presretna zbog nagrade, ali bez svoje ekipe to ne bih uspjela. Rukomet je ekipni sport pa smatram da pojedinka ne može biti zadužena za uspjeh ekipe te smatram da smo sve jednako zaslužile ovo prvo mjesto. Posebno zahvaljujem trenerici koja nas je dobro pripremila za ovaj turnir, ali i za ostala natjecanjarekla nam je Nika Dedi nakon utakmice. 

Veliki igrački doprinos ekipi dale su i Tena Megerle i Lara Perić (naš najbolji strijelac s 29 golova), a za nijansu iza bile su i sve ostale igračice koje su ulazile u igru, a to su Strugar, Stručić, Balaško i Đuranek. Vratarski dvojac Galinec-Crnjak također je odlično obavio svoj dio posla.

Pregled rezultata po utakmicama PODRAVKA 3 (pobjednička ekipa)

Podravka- Zamet 26:23

Podravka- Lokomotiva 29:21

Podravka- Rugvica 32:24

Polufinale: Podravka- Sesvet 26:24

Finale: Podravka- ŽARK Split 28:23

Poredak:

1.Podravka

2. ŽARK Split

3. Rugvica