Proglašeni su najuspješniji rukometaši, rukometašice, rukometne ekipe i ostali zaslužni rukometni djelatnici Koprivničko-križevačke županije u 2021. godini.

Priznanja je laureatima tradicionalno uručio Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije. Podsjetimo, prošlogodišnja dodjela zbog pandemije koronavirusa nije održana, a savez je odlučio da ove godine priznanja ipak dodijeli, no u skromnijim uvjetima, istaknuo je Zvonimir Cahunek, inače predsjednik Rukometnog kluba Koprivnica.

– Protekla godina je bila vrlo izazovna i zahtjevna – kako u našim privatnim životima, tako i na sportskom planu. Nažalost, u mnogim smo klubovima vidjeli da imamo problema s razilaženjem mlađih članova s obzirom na to da su djeca nakon duge pauze prestala trenirati ili su otišla u sportove koji imaju blaže epidemiološke mjere. Unatoč problemima, pojedinci i ekipe su marljivim radom i trudom zaslužili priznanja – naglasio je Cahunek.

Dejana Milosavljević/foto: Ivan Brkić

Najuspješnija rukometašica u protekloj godini tako je bila Podravkašica Dejana Milosavljević, a najuspješniji rukometaš Domagoj Masnec iz Rukometnog kluba KTC. Što se tiče najuspješnije perspektivne rukometašice, titulu je ponijela Lana Strugar, mlada igračica Podravka Vegete, dok je najuspješnijim perspektivnim rukometašem proglašen Gabrijel Kovačić, član Rukometnog kluba Koprivnica.

Lana Strugar na dodjeli/foto: arhiva

Kada je riječ o najuspješnijoj ženskoj rukometnoj ekipi, nagrada je otišla u ruke Rukometnog kluba Podravka Vegeta, odnosno Rukometnog kluba KTC za najuspješniju mušku rukometnu ekipu. Najuspješniju žensku perspektivnu ekipu u prošloj su godini činile kadetkinje Podravka Vegete, dok u muškoj konkurenciji ova titula nije pripala niti jednoj ekipi.

Ekipa zaslužna za ovu nagradu sezona 2020/2021//foto: Ivan Brkić
Perspektivna ekipa, kadetkinje RK Podravke i trenerica Đurđica Zečević//foto: arhiva

Spomenimo i da je za najuspješnijeg rukometnog trenera izabran Nenad Smiljanec iz Podravka Vegete, dok su nagradu najuspješnijeg rukometnog sudačkog para zaslužile Ivana Blažek i Vedrana Kolarek. Zaslužnim rukometnim djelatnikom proglašen je Bojan Savić, fizioterapeut Podravke.

Dodajmo na kraju da se nagrađenima obratio i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji im je čestitao na promociji rukometa, ali i poticanju mlađih naraštaja na bavljenje ovim sportom.

S obzirom da je prva ekipa bila na putu na putu za Podgoricu nagrade za ekipu Podravka Vegete te za Lanu Strugar i Dejanu Milosavljević preuzeli su trener Nenad Smiljanec te fizioterapeut Bojan Savić. Svima nagrađenima i ovim putem želimo čestitati na još jednom velikom uspjehu koji je ujedno i kruna rada kroz cijelu sezonu.

Izvor:Drava.info

Foto: Tomislav Matijašić