Ivona Mrđen unijela je živost u igru // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta postigla je i drugu prvenstvenu pobjedu u dva dosad odigrana kola, osvojila ukupno četiri boda i popela se na vrh tablice, zahvaljujući boljoj gol-razlici od zagrebačke Lokomotive, koja je uz Podravku Vegetu jedina ekipa sa četiri boda. U nedjelju navečer Koprivničanke su svladale Sesvete Agroproteinku s 33:24 (17:15).

Veliki učinak Ane Debelić // Foto Ivo Čičin-MašanskerZa vrijeme predstavljanja ekipa spiker je čestitao rođendan igračici Sesveta Mariji Milić, a ona sama počastila se s dva zgoditka. Podravka Vegeta u početku je stalno vodila, ali samo s jednim pogotkom razlike, da bi Sesvete u 19. minuti izjednačile na11:11, u 22-oj na 12:12, a u 24. minuti povele 12:13 i u 26. minuti 13:14.

Nikolina Zadravec dobro je počela s dva gola: u nastavku samo jedan // Fotdo Ivo Čičin-MašanskerBio je to rezultat neučinkovitosti napada, kojem se na golu ispriječila reprezentativka Gabrijela Bešen, ali to ne opravdava svekolike promašaje, a naročito promašaje zicera sa crte. Uz to napatio se pod dvorane, jer je skoro svaka domaća igračica opetovano lupala loptu o pod, što je nedostatak ideje, usporavanje igre i onda gubljenje lopte.

Takve greške rukometašice Sesveta znale su kazniti, jer su bile brže u transformaciji obrana-napad. U zadnjim minutama 1. poluvremena Podravka se trgnula i privela taj dio kraju s dva zgoditka prednosti, 17:15.

Podravkina obrana // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom oluvremenu domaće su osigurale visoku pobjedu. Dobro je da je trener tata Mrđen ubacio u igru igračicu kćerku Mrđen (šteta da tako nije bilo i u Norveškoj na kvalifikacijama). Ivona je donijela živost, brzi protok lopte, što je moralo povući i ostatak ekipe, a omogućilo je i Ani Debelić da se istakne i odigra svoju najbolju utakmicu otkad je ova tri mjeseca u Podravki Vegeti.

Podravka Vegeta primala je golove s krila od krilnih igračica koje nisu na vrijeme zaustavljana, a možda se moglo naći rješenje za prizemne udarce Valentine Petrušić, uz golmanicu Gabrijelu Bešen najbolju pojedinku kod Sesveta.

Podravka Vwgwta - Sesvete Agroproteinka // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod Podravke Vegete golmanski učinak nije bio loš, a Debelić (8), Mrđen (6), Nemaškalo i Gugić (po 5) bile su najučinkovitije. Što se općenito učinka napada tiče, mora se priznati da su 33 gola, plus 17 obranjenih udarca na gol, uz desetak promašaja, ipak šezdesetak udaraca prema golu. Puno je to. A kritike idu zato što bismo htjeli uvijek još bolje, još više i gledati utakmice koje nose lepršavost, šarm, slobodu u igri i ljepotu. Podravka Vegeta na tragu je toga.

UTAKMICA 2. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 33:24 (17:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (obojica Zadar). Nadzornik HRS-a: Boris Crnojević (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+0), Kapitanović (11+0); Zadravec 3, Dežić 1, Karlovčan, Krsnik 1, Milošević, Džono 1, Nemaškalo 5, Mrđen 6, Papac, Vidak 3, Pavlović, Petika, Gugić 5(3), Debelić 8. TRENER: Goran Mrđen.

SESEVETE AGROPROTEINKA: L. Bešen (-+0), G. Bešen (15+2); Miletić, Karaula, Jakara 3, Čalušić 2, Nuić 4, Dominiković, Vlajsović, Petrušić 8(3), Marić, Anđelić 1, Bezjak 4, Peraica, Milić 2. TRENER: Nikola Škorić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Sesvete Agroproteinka 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Krnsik, Nemaškalo, Mrđen po 2), Sesvete Agroproteinka 10 minuta (Jakara 2+2, G. Bešen, Dominiković, Milić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivona Mrđen (Podravka Vegeta).