Boris Garaj // Foto Koprivnica.netNakon teške bolesti u utorak 15. rujna preminuo je potpredsjednik Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d Boris Garaj, inženjer strojarstva, rođen 10. ožujka 1948. godine u Murskom Središću. Boris Garaj bio je aktivan i u mirovini nakon plodnog radnog vijeka u kojem je posebno bio zapamćen kao direktor, a kasnije i predsjednik Nadzornog odbora Hartmann Hrvatska d.o.o. Međutim, u razdoblju od odlaska u mirovinu do danas bio je predsjednik Nadzornog odbora Hartmann Croatia.

Ranije u Bilokalniku Garaj je bio i generalni direktor (1990-1991), zamjenik generalnog direktora (1982-1990), direktor logistike i održavanja, tehnički direktor i član Uprave za marketing i razvoj. Zbog bogatog radnog iskustva bio je i predsjednikom NO Rapida i Bilokalnik-Drvo u Koprivnici i MGK-Pack Rijeka, a volontirao je i kao direktor Bilopaka i Tegleda.

Hartmann Hrvatska d.o.o. prije je djelovao kao sastavni dio Bilokalnika (Bilokalnik Hartmann), a Boris Garaj u Hartmannu Hrvatska bio je generalni direktor od siječnja 1999. do srpnja 2011. godine, kada je otišao u mirovinu. U tom razdoblju bio je i savjetnik predsjednika Uprave Grupe Brodrene Hartmann, za strategiju i razvoj južne i jugoistočne Europe te predsjednik Nadzornog odbora Hartmann-Srbija d.o.o.

Obavljao je različite funkcije u ranijem političkom sustavu od općine (grada) Koprivnice, do regije i Hrvatske te različite upravne funkcije u elektroprivredi, energetici, udrugama papirne i drvne industrije, poslovnim zajednicama u ranijem delegatskom sustavu. U novije vrijeme bio je predsjednik Upravnog vijeća Poslovnog savjeta za održivi razvoj Republike Hrvatske i član raznih vijeća Udruge poslodavaca i HGK.

Bio je aktivan i u sportu. Zapisan je u povijesti košarke u Koprivnici kao predsjednik KK Koprivnica koji je, uz druge, dao značajan doprinos razvitku kluba.

Na funkciju potpredsjednika Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. izabran je na skupštini sportsko dioničarskog društva 17. lipnja 2014. godine.

Hvala mu.