ilustracijaNije trebalo dugo, a da se argumentirano reagira na izjave izbornika ženske rukometne reprezentacije o minutažama Podravkinih igračica Žderić i Petković, što je danas objavljeno u jednom listu. Tvrdi se, naime, da te igračice nemaju dovoljno minutaže.

Tvrdi se također da bi bilo bolje da Žderić brani u nekom klubu tipa Lokomotive, a da Petković ima mizernu minutažu i da je to tema za neki drugi put. No, može biti tema odmah, kako se neistine ne bi razvlačile i nadograđivale i nadalje se sumnjalo u naš najbolji ženski klub, koji okuplja najbolje igračice i opet će biti prvak države i opet će davati najviše igračica u reprezentaciju.

 Javio nam se, naime, trener Podravke Vegete i iznio statističke podatke.

 Ivana Petković igra 30 i pol minuta po utakmici, kao i, recimo, Jelčić
Ivana Petković u 36 odigranih utakmica ove sezone, a tu je i Liga prvakinja i Regionalna liga, imala je 1362 minute u igri od 2160 koliko ih je Podravka Vegeta odigrala. To je po utakmici gotovo 38 minuta. Samo ove godine u zadnjih 18 utakmica od 1080 minuta, Petković je igrala 852 minute, tj. nešto više od 47 minuta po utakmici. Mizerna minutaza? Petković je ”tema za neki drugi put”? Kad će se možda ”seliti” u neki drugi klub tipa Lokomotive. A sezona traje. Nema prelaznog roka, a već se nalazi razlog da igračice napuste Koprivnicu! Čitamo da vlada nevjerica i nezamislivo je što Petković nije igrala 15-20 minuta na utakmici s Lokomotivom. Pravo je trenera Podravke Vegete da odlučuje u svom klubu, bez neargumentiranih sugestija sa strane. Petković po mišljenju Podravkina trenera za Lokomotivu nije bila potrebna. Nije se igralo EP, već utakmica za dva boda i novo klupsko osvajanje prvenstva Hrvatske. A u životu kluba to je u tom trenutku bilo najvažnije, a ne želje bilo izbornika, bilo koga drugog. Statistika pobija sve druge tvrdnje.

Marta Žderić igra 27 i pol, Ivana Jelčić 30 i pol po utakmici, tri vise od Žderić
Marta Žderić, koja ”mora otići u neki klub tipa Lokomotive” od 2160 minuta u 36 utakmica branila je 1362 minute, ili 27 i pol po utakmici. Ivana Jelčić branila je 1098 minuta ili 30 i pol po utakmici. U 18 utakmica ove godine od 1080 minuta Žderić je branila 490 ili nešto više od 27 po utakmici, a Jelčić 527 minuta ili 29 i pol po utakmici, Kapitanović je imala 63 minute.

Marta Žderić bila je u reprezentaciji 45 dana, a nije ni skidana za utakmice, pa nitko nije kritizirao reprezentaciju i njene akcije. Jer je to zajednički interes, a izbornikovo pravo je kome će dati minutažu, a kome neće. I u kojoj utakmici.

Podravka je uvijek svima problem
Zanimljivo da je uvijek problem Podravka, koja bi možda morala biti kriva i za rezultate reprezentacije, dok reprezentativke iz drugih klubova zaista imaju malu minutažu u klubovima, jer igraju samo po sedam utakmica u polusezoni, pa je uz cjeloviti nastup moguće ostvariti tek 210 minuta, naspram 490 Marte Žderić ili 852 minute Ivane Petković.