Lidija Horvat: stigli golovi; s utakmice Krim Mercator - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatska ženska reprezentacija poražena je u prvom pripremnom susretu od Crne Gore u Baru 31:28 (15:15). Bila je to prva od četiri prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije u pripremnom ciklusu za Svjetsko prvenstvo, koje 3. prosinca počinje u Brazilu. Izbornik Vladimir Canjuga, prema izvještaju kojeg smo primili posredstvom glasnogovornika HRS-a, dao je prigodu gotovo svim djevojkama, a Hrvatska je tokom čitavog susreta dobro odigrala protiv reprezentacije koja slovi za jednog od favorita nadolazećeg prvenstva.

– Iza nas je početna faza priprema, prvih 10 treninga i noge su još malo teške, a bilo je malo i umora budući da smo jučer cijeli dan proveli na putu. No, odigrali smo dobro protiv ekipe koja je vrlo jaka, a sastavljena je uglavnom od igračica Budućnosti, koja dominira Ligom prvakinja. Stalno smo bili tu negdje, Crna Gora je samo jednom uspjela napraviti veću razliku, no mi smo se ubrzo vratili i bili ravnopravni. Pokazali smo da možemo igrati s najjačim reprezentacijama, ali moramo još dosta raditi do kraja priprema – rekao je Vladimir Canjuga – Veseli me povratak Lidije Horvat, nije to još na najvišoj razini, ali zasad je OK. Penezić je bila standardno dobra, a datu minutažu dobro je odigrala i mlada Ježić. Ivana Lovrić se dobro uklopila, pokazala da je s pravom s nama, no treba još treninga da nakon godinu i pol izbivanja pohvata sve konce naše igre. Imamo još dovoljno treninga i utakmica za ispravljanje svih nedostataka, pa mogu reći da sam zadovoljan današnjim nastupom. Sutra ću više kombinirati bez obzira na rezultat, svoju će prigodu dobiti Kiridžić i Petković koje danas nisu igrale. Važno je samo da ne bude ozljeda.

U utorak u 10 sati Hrvatska i Crna Gora odigrat će još jednu utakmicu, nakon koje se naše djevojke vraćaju u svoju pripremni kamp u Poreču. Posljednje dvije provjere uoči odlaska u Brazil Hrvatska će imati 26. i 27. studenoga u Novigradu Istarskom i Kašteliru, a suparnik će biti Srbija.

PRIPREMNA UTAKMICA ZA SP

CRNA GORA – HRVATSKA 31:28 (15:15)

BAR – Gradska dvorana. Gledatelja 600. Suci: Peres i Coen (oba Izrael).

CRNA GORA: M. Vukčević, Miljanić, Radičević 2, Đokić 2, Jovanović, A. Bulatović 5, Savić 4, Milenković, Popović 8, S. Vukčević, Tošković 1, Nikčević, Lazović, K. Bulatović 7, Mehmedović, Knežević 2. IZBORNIK: Dragan Adžić

HRVATSKA: Grubišić (6+0), Jelčić (6+1); Tatari 2, Kiridžić, Jovetić, Šerić, Petković, Gaće, Pušić-Koroljević 1, Horvat 4, Franić 3, Penezić 6, Lovrić 3, Zebić 4, Milanović Litre 5, Ježić. IZBORNIK: Vladimir Canjuga

SEDMERCI: Crna Gora 5(4), Hrvatska 2(2).

ISKLJUČENJA: Crna Gora 14 minuta (A. Bulatović i Knežević 2+2, Radičević, Tosković, K. Bulatović po 2), Hrvatska 8 minuta (Šerić, Franić, Penezić, Ježić po 2).