Juniorska reprezentativka Sara Šenvald // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta danas, u četvrtak 18. prosinca, igra u Zreču u Sloveniji prijateljsku utakmicu s rumunjskim prvoligašicama CSM Ploieşti, nakon jesenskog dijela sedmoplasiranom ekipom rumunjskog prvenstva. 

Utakmica se igra u tamošnjoj sportskoj dvorani s početkom u 17,30 sati.

Bit će to vjerojatno zadnja utzakmica prije Nove godine. U tjednu koji je iza nas odigrana je i zatvorena utakmica, trening sa Sevetama Agroproteinkom. U Zreču neće nastupiti S. Šenvlad, Oremović i Maljak zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji, a počelo je i razdoblje igre bez kapetanice Mirande Tatari. Milenković je sa Crnom Gorom na Europskom prvenstvu.

OD SUTRA TURNIR JUNIORKI U DUGOM SELU

Hrvatske juniorke reprezentativke okupile su se u srijedu, 17. prosinca, u Dugom Selu kako bi nakon četiri dana priprema sudjelovale na tradicionalnom 11. po redu međunarodnom Božićno-novogodišnjem rukometnom turniru. Uz Hrvatsku nastupit će i Crna Gora te klubovi Sinj i Vardar Skopje.

Na pripremama je 17 igračica:Ana Krmpotić, Paula Posavec, Ena Zagoršćak, Dorotea Prevendar i Stella Posavec iz ŽRK Zrinskog, Magdalena Ećimović iz Splita 2010, Danica Delić i Marija Ljubičić iz Osijeka, Antonija Oremović, Ana Marija Maljak i Sara Šenvald iz Podravke, Nikolina Zadravec, Dora Kalaus i Larissa Kalaus iz Koke, Ivana Krešić iz Samobora, Andrea Klarić iz Dalmatinke te Gabrijela Gudeljiz Lokomotive.

Kao pričuvne igračice koje dolaze u slučaju naknadnog poziva na popisu se nalaze Doris Vlajsović iz Sesveta, Bernarda Čalušić iz Samobora, Iva Papac i Ivona Mrđen iz Podravke te Iva Klarić iz Zameta.

Na listi je zapravo sedam igračica Podravke. Uz članice prve ekipe Oremović, Maljak i S. Šenvald, u Zrinskom na posudbi su Krmpotić i Zagorščak, a u Koki D. Kalaus i L. Kalaus, dok su kao osma i deveta u pričuvi Papac i Mrđen.

Stručni stožer: izbornik Branko Šebek, trenerice Vesna Miletić i Dubravka Tunjić, kondicijski trener Valter Vuleta te fizioterapeutkinja Slavica Brčić.

Raspored turnira

PETAK, 19. PROSINCA

15,30 Vardar – Dugo Selo 55
16,45 Crna Gora – Sinj
18,00 Hrvatska – Vardar
19,15 Dugo Selo 55 – Crna Gora

SUBOTA, 20. PROSINCA

11,45 Vardar – Crna Gora
13,00 Dugo Selo 55- Sinj
14,30 Crna Gora – Hrvatska
15,45 Sinj – Vardar
17,00 Hrvatska – Dugo Selo 55
18,15 dodjela nagrada