Sa sinoćnjeg treninga u Nordhausenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerUz izravni prijenos na HTV4 danas, u subotu 21. studenoga, u 14 sati u Nordhausenu u Njemačkoj igrat će se utakmica 6. kola B grupe Lige prvakinja, zadnja u prednatjecanju po grupama, između Thüringera iz Erfurta i naših državnih prvakinja Podravke Vegete. Na prijepodnevnom sastanku svih dužnosnika EHF-a i klubova utvrđen je zapisnik susreta.

UTAKMICA 6. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA

THÜRINGER HC – PODRAVKA VEGETA

NORDHAUSEN – Dvorana Wiedigsburghalle Nordhausen. Gledatelja: (kapacitet dvorane 2218). Suci: Aleksej Kijaško i Dmitrij Kiseljev (obojica Rusija). EHF delegatkinja: Monika Hagen (Švedska).

THÜRINGER: Eckerle, Satrapová; Reshetnikova, Scheffknecht, Trey, Buceschi, Pintea, Snelder, Luzumova, Engel, Huber, Wohlbold. TRENER: Herbert Müller.

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović, Milenković; Nikšić, Dežić, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik, Milošević, Džono, Nemaškalo, Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak, Franković. TRENER: Goran Mrđen.

Nema iznenađenja, Thüringer tradicionalno nastupa s 12 igračica, Podravka Vegeta s – 15. Naime, iako je u zapisniku, Ivana Dežić ne može igrti zbog ozljede leđiju. Trener Goran Mrđen obećao je, stoga, da će priliku dobiti igračice koje su manje igrale dosad. Lijepa gesta. Bez obzira na rezultat, pa to treba uzeti u obzir kod ocjene nastupa u Njemačkoj.

U tri grupe u EHF Kup pobjednica kupova prelaze Krim Mercator, Hypo Nö i Lublin, sve tri ekipe bez osvojenog boda. Po toj računici naše prvakinje, Podravka Vegeta, ove sezone 13-a su ekipa europske Lige prvakinja. Bod je time dobio na važnosti i poboljašava rejting hrvatskih klubova za iduće sezone. Nakon današnjeg susreta bit će utvrđeno je li Podravka Vegeta četvrti sudionik EHF Kupa pobjednica kupova, ili još postoji nada, za što bi se trebala posložiti dva rezultata: današnje utakmice u Njemačkoj (visoka pobjeda Podravke Vegete) i poraz Th¨ringera u odgođenoj utakmici u Orelansu s Fleuryjem 6. siječnja iduće godine.

Sinoć, u petak, nakon večere proučavane su snimke Thüringera, a kako je bio vidljiv umor i pospanost kod igračica, zadaća je ponovljena u subotu nakon doručka.

Ritam događanja je: u 12,30 u dvoranu, u 14 sati utakmica, a u nedjelju u 3,30 polazak autobusom za Frankfurt, let za Zagreb s dolaskom oko 11 sati i Mirko-busom (Podravkin autobus koji vozi Mirko Franjo) do Koprivnice oko 13 sati.

Od ponedjeljka za većinu Podravkinih igračica reprezentativno je okupljanje, od četvrtka do subote Croatia cup u Umagu, nakon toga u srijedu 2. prosinca u 11. kolu 1. HRL u Koprivnici je utakmica Podravka Vegeta – Split 2010.

Rukomet ide dalje.