Hrvatska - Švedska u Koprivnici: Penezić i Mrđen // Foto Robert ŠoštarićNakon nekoliko dana priprema u Umagu hrvatska ženska rukometna reprezentacija u petak je otputovala u Švedsku (zrakoplovom iz Venecije), gdje u nedjelju 14. lipnja (danas) s početkom u 18,30 sati igra uzvratnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na SP u Danskoj u prosincu ove godine. U prvoj utakmici Švedska je pobijedila u Koprivnici 23:24.

Do danas su plasman na SP u europskim kvalifikacijama ostvarile Francuska, Mađarska, Nizozemska, Rumunjska i Rusija, a otpale su Slovenija, Njemačka, Srbija, Češka i Austrija. Danas odlučuju Ukrajina – Poljska (1. ut. 18:24), Crna Gora – Island (1. ut. 28:19), Španjolska – Slovačka (1. ut. 25:19) i Švedska – Hrvatska (1. ut 24:23).

ULAZE BEŠEN I MILOŠEVIĆ, IZLAZE FRANKOVIĆ I KAPITANOVIĆ

Izbornik Gorn Mrđen u odnosu na koprivničku utakmicu obavio je samo dvije promjene: umjesto Lane Franković, koja i nije ulazila u igru, u sastavu je Selena Milošević, a Gabrijela Bešen odmijenit će na golu Ivanu Kapitanović i bit će u paru s Martom Žderić.

Sastav Hrvatska: Bešen, Žderić; Nemaškalo, Kožnjak, Čović, Gaće, Mičijević, Elez, Penezić, Milošević, Sokač, Milanović Litre, Džono, Marić, Nikšić, Bašić.

Hrvatska - Švedska: Andrea Čović // Foto Robert Šoštarić

Goran Mrđen ukazao je na mogućnosti u drugoj utakmici, uvjeren da Hrvatska može pobijediti i plasirati se na Svjetsko prvenstvo:

KONTRE I POLUKONTRE

– Uvjeren sam da možemo odigrati bolje nego u Koprivnici. Trebamo smanjiti broj primljenih golova iz kontri i polukontri. U Koprivnici su nam tako Šveđanke zabile osam golova.

NAPAD

– Napad treba biti okomitiji, opasniji prema golu i na većem prostoru. Treba popraviti protok lopte, realizacija zicera u napadu treba biti bolja, a moramo zabiti više golova iz polukontri.

OBRANA

– U Koprivnici smo igrali dobru obranu, nismo to oplemenili brzim, lakim golovima. Igračice moraju znati u svakom trenutku što će s loptom, također nuditi se i tražiti loptu.

Tih nekoliko popravaka moglo bi donijeti prevagu. Igralo se ravnopravno u Koprivnici u teškim klimatskim uvjetima, nema razloga da se na ”svježem zraku” u Švedskoj ne odigra pobjednički.

Televizijskog prijenosa nema, prednost je dobila muška reprezentacija, koja igra ”laganicu” s Turcima za plasman na EP iduće godine.