Prvakinje Europe 1966. Danas, 11. svibnja 2015., 19 je godina otkako je Podravka osvojila naslov europskih prvakinja 1996. godine. U sezoni 1995/96. RK Podravka bila je prvak Hrvatske i osvajač Hrvatskog kupa, trener je bio Josip Šojat, pomoćni trener prof. Ivan Pal. U finalu Lige prvakinja RK Podravka je pobijedila Hypo Nö i postala prvak Europe. Iste sezone osvojen je i europski Superkup.

Sastav Podravke: Valentina Cozma, Božica Gregurić, Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević, Mariana Tîrca.

Do naslova prvakinja europe došlo se kroz eliminaciju u Kupu prvakinja švicarski LC Brühl iz St. Gallena i grčki Gas Aanagennisi iz Artasa, a u grupi Lige prvakinja iza Podravke ostali su njemački TUS Walle iz Bremena, španjolska El Osito Eliana iz Valencije i norveški Baekkelagets iz Osla.

U finalu u Beču Hypo je pobijedio 13:17, a u Koprivnici je bilo 25:20 za Podravku.
Iste godine 21. rujna Podravka je osvojila Super kup koji se održavao u Koprivnici. U polufinalu pobijeđen je rumunjski Silcotub 31:22, a u finalu njemački TV Lützellinden iz Giessena 22:21.

Podsjetimo: Podravka je europski rekorder po broju nastupa u Ligi prvakinja, dosad je igrala 21-u sezonu. U svibnju ove godine je i 20 godina pod prvog nastupa u finalu 1995. godine, također s bečkim Hypom.