Nova sezona već pomalo kuca na vrata, a već je dobro poznato da će odabranice Zlatka Saračevića u europske izazove krenuti izravno iz grupne faze izuzetno teške skupine A Lige prvakinja. Potpisom Tjaše Stanko definiran je sastav koji će glavni trener Zlatko Saračević predvoditi u novim izazovima, a promjena ima i u sastavu stručnog stožera kao i u omladinskom pogonu.

Sasatav RK Podravka Vegete za sezonu 2019./2020.

VRATARKE: Jovana Risović, Magdalena Ećimović, Antonija Tucaković

LIJEVA KRILA: Korina Karlovčan, Dijana Mugoša

DESNA KRILA: Ana Turk, Nikolina Zadravec

KRUŽNE NAPADAČICE: Ana Debelić, Dragica Džono, Elena Popović

VANJSKA LINIJA: Tjaša Stanko, Selena Milošević, Lamprini Tsakalou, Dejana Milosavljević, Elena Gjeorgjievska, Andrea Maria Ianasi, Lea Franušić, Lucija Jandrašić

Stručni stožer: Zlatko Saračević (glavni trener), Antonio Pranjić (pomoćni trener), Nikola Golub (kondicijski trener), Barbara Stančin (trenerica vratarki), Bojan Savić (fizioterapeut)

Promjene stižu i u Školu rukometa koja će uz reorganizaciju dobiti domaća trenerska pojačanja, ali po prvi puta i koordinatora, trenera Nenada Smiljanca. Zbog velikog broja djevojčica u rad Škole rukometa bit će uključeni i novi treneri, Igor Stubičar te Melita Jug, koji će biti od iznimne važnosti u podizanju kvalitete rada s mlađim dobnim kategorijama.

Igor Stubičar je kao potencijal za rad s mladima prepoznat zbog svog dugogodišnjeg igračkog iskustva koje je kasnije nastavio nadograđivati i kroz trenerski posao. Najveći dio svog trenerskog iskustva stekao je u muškom rukometnom klubu RK Koprivnica NOA gdje je radio s mlađim dobnim skupinama, a svoje organizacijske vještine potvrdio je i kao voditelj muške škole rukometa. Svojim dolaskom u klub će zasigurno značajno doprinijeti razvoju mlađih igračica.

U rad Omladinskog pogona uključiti će se i Melita Jug, također domaće trenersko pojačanje. Melita je diplomirala kineziologiju i dobro je poznata u hrvatskim rukometnim krugovima. Svoju je rukometnu karijeru počela u Podravkinoj školi rukometa nakon čega je dugi niz godina aktivno igrala 1. HRL (Trešnjevka, Koka, Pitomača, Bjelovar). Melita ima i međunarodno iskustvo s obzirom da je tri godine živjela u Norveškoj gdje je imala profesionalni ugovor u RK Voldi, a osim toga radila je kao trenerica s mlađim i starijim kategorijama te u školi. Vrijedno je spomenuti i da je Melita bila članica reprezentacije Hrvatske u rukometu na pijesku i okitila se čak s tri medalje sa svjetskih i europskih natjecanja. Vrlo je aktivna u svim porama koprivničkog sporta pa će njezino igračko, ali i trenersko iskustvo kao i ambicioznost zasigurno biti od velikog značaja u radu s mladima.

Antonio Pranjić nije novo lice u našem klubu, a svoju prvu sezonu u kojoj je vodio četrdesetak najmlađih djevojčica pokazao je iznimnu stručnost i kvalitetan pristup radu s najmlađima, ali i spremnost za nove izazove. Novosti što se tiče ovog mladog ambicioznog trenera ipak ima jer ga u novoj sezoni očekuju veće odgovornosti i to u ulozi pomoćnog trenera Zlatka Saračevića. Bez obzira na obaveze u prvoj ekipi svoj rad će nastaviti i u Školi rukometa s djevojčicama koje je prošle godine i uveo u mali čarobni svijet rukometa. Antoniu rad s prvom ekipom nije nepoznat jer je i dosad bio u komunikaciji s trenerom koji vjeruje kako će svojim kompetencijama i radom doprinijeti radu prve ekipe. S 23 godine je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje je usmjerio rukomet te stekao trenersku licencu. Odmah po završetku fakulteta počeo je raditi kao trener u RK Koprivnica NOA gdje je i igrao od svoje jedanaeste godine sve do ove sezone kada se kao kapetan ekipe oprostio od aktivnog igranja.

Struktura Omladinskog pogona RK Podravka kojim će u novoj sezoni koordinirati trener Nenad Smiljanec;

2. Ekipa/Podravka Lino – 2002. godište i 2004. godište i mlađe – Đurđica Zečević

Podravka 3 – 2006. godište – trener Nenad Smiljanec

Podravka 4 – 2008. godište – trener Igor Stubičar

Podravka 5 – 2010. godište – Antonio Pranjić (glavni trener) i Melita Jug (pomoćna trenerica)

Podravka 6 – 2012. godište treneri Snježana Petika (glavna trenerica) i Melita Jug (pomoćna trenerica)