Lino-Delnice-1Delnički osnovci nisu mogli ni zamisliti veseliju proslavu Dana škole Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Delnicama od one koju im je pružio Lino višebojac. Pjesma, ples, glasno skandiranje, vrisak zbog sportskih pobjeda vršnjaka ispunili su sportsku dvoranu u kojoj su se našli i brojni roditelji te ravnatelji škola iz Gorskog kotara.

Lino-Delnice-2Posebno zadovoljstvo pružilo im je druženje s rukometnim legendama: jednim od najboljih svjetskih desnih krila i osvajačem olimpijske i svjetske zlatne medalje Mirzom Džombom, vratarkom koja je dres Podravke i rukometne reprezentacije Hrvatske uspješno nosila niz godina okitivši se i titulom najbolje rukometašice u zemlji Barbarom Stančin te svjetskom kuglačkom prvakinjom Snježanom Kramar, inače nekadašnjom učenicom osnovne škole u Delnicama.

Barbara StančinNaučiti kako pucati sedmerce, ili čak pobijediti idola Mirzu, kao što je to uspjelo Viti Blaženiću, ili slušati sportske savjete Barbare i Snježane poput Eni Hasanović, mogućnost je koja se rijetko pruža, a zauvijek pamti. Baš kao što će Hana Karalić i Matija Frlan u svojim srcima dugo čuvati uspomenu na kišu konfeta koja im je padala na lice kada su proglašeni za pobjednike Lino višebojca u svojoj školi.

Barbara Stančin– Toliko veselja i dobrih vibracija na jednom mjestu ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Zato volim doći na Lino višebojac i družiti se s djecom – rekao je Mirza Džomba.

Barbara StančinNjegovo oduševljenje podijelila je i Barbara Stančin istaknuvši da kao bivša golmanica, a sadašnja trenerica, u potpunosti podržava projekt koji djeci daje poticaj za bavljenje sportom. (PR Podravke d.d.)