Božica Palčić i Katja NemaškaloTEKST I FOTOSI // Ivo Čičin-Mašansker

Da se vjerovalo u pobjedu u Zagrebu – vjerovalo se. Da je vladao oprez – jest. Ali da će se izgubiti s visokom razlikom – u to nitko nije vjerovao. Osim Lokomotive, kojoj svaka čast na rastrčanosti i efikasnosti. Lokomotiva Zagreb pobijedila je u derbiju 5. kola Podravku Vegetu s 27:19 (13;8). Prvo ime bila je razigravačica razigrana Larissa Kalaus uz asistenciju Stele Posavec i Tee Pijević na golu.

Katja Nemaškalo i Klaudija BubaloPrve dva gola za Podravku Vegetu zabila je iz sedmeraca Ekatarina Nemaškalo. Bili su to njeni oproštajni golovi prije odlaska u Njemačku. Prije susreta primila je buket cvijeća iz ruku direktorice Podravke s.d.d. Božice Palčić i direktorice Lokomotive Zagreb Klaudije Bubalo.

Zadnji nastup Ekatarine NemaškaloU prvom poluvremenu gotovo sve golove Podravka Vegeta primila je sa crte od šest metara. Obrana nikakva. U drugom poluvrmenu napad je bio i dalje spor, lopta je često udarana u pod (nedostatak ideje), u pojedinim fazama iskazala se potpuna nemoć, a nije bilo igračice koja bi na srednjem vanjskom razigravala ostale. Ali da ne zalazimo u stručne stvari, iskreno treba reći da je Podravka Vegeta izgledala loše. Šteta, susret je prenosila Hrvatska televizija i time može biti zadovoljna samo Lokomotiva.

Pod Lok 1UTAKMICA 5. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

LOKOMOTIVA ZAGREB – PODRAVKA VEGETA 27:19 (13:8)

ZAGREB – Dom sportova, dvorana 2. Gledatelja: 200. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (obojica Osijek). Nadzornik HRS-a: Davor Tor (Zagreb).

LOKOMOTIVA ZAGREB: Čurić (-), Pijević (8+1); Boras 3, P. Posavec, Kajfeš 4, Šenvald 1, S. Posavec 5, Kapetanović, Zagorščak, L. Kalaus 8(4),, D. Kalaus, Japundža 2, Jurlin, Plahinek, Glavan 4, Prkačin. TRENER: Nenad Šoštarić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (5+1), Kapitanović (6+), Ećimović (-); Turk 1, Dežić 3(1), Karlovčan, Popović, Toth 3, Džono 1, Nemaškalo 3(2), Mrđen 3, Franušić, Vidak, Pavlović 2, T. Petika, Debelić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Lokomotiva Zagreb 6(4), Podravka Vegeta 5(3).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva Zagreb 8 minuta (Boras, P. Posavec, L. Kalaus, Glavan), Podravka Vegeta 10 minuta (Mrđen 2+2, Karlovčan, Toth, Debelić).

IGRAČICA UTAKMICE: Larissa Kalaus (Lokomotiva Zagreb). Pod Lok 2Pod Lok 3