Ljetni odmor rukometašica Podravka Vegete bliži se kraju, a za deset dana počet će pripreme za novu sezonu 2019./2020. Podsjetimo prošla je sezona također startala pripremama u srpnju, otprilike u isto vrijeme. Bio je to ujedno i početak jedne uspješne rukometne priče s kojom su cijelu sezonu disali koprivnički navijači puneći domaću dvoranu na europskim, ali i domaćim utakmicama. Svi zacrtani ciljevi su ostvareni, a vrijeme je da se pripremimo i na nastavak u ovoj sezoni. U ekipi je došlo do izmjena pa su tako na kraju sezone otišle Maria Holešova, Karyna Yezhykava, Alena Ikhneva i Natalia Chigirinova dok su se sastavu priključile Tjaša Stanko, Lamprini Tsakalou, Dijana Mugoša, Elena Gjeogjievska i Maria Andreea Ianasi. Ekipu će i dalje voditi glavni trener Zlatko Saračević uz pomoćnog trenera Antonia Pranjića, kondicijskog trenera Nikolu Goluba, trenericu vratarki Barbaru Stančin te fizioterapeuta Bojana Savića.

Okupljanje je planirano 22. srpnja u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a nakon toga slijedi dvodnevno testiranje fizičke spremnosti na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Igračice u ovom trenutku već marljivo rade prema zadanom planu i programu stručnog stožera što je ujedno i uvod u početak službenih priprema.

Nakon što se igračice okupe te po odrađenim testiranjima na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu slijede treninzi koji će se održavati u Koprivnici i to u SD Gimnazije Fran Galović, u šumi Crna Gora te na bazenima Cerine. Odigrat će se i nekoliko trening utakmica no ono što svakako vrijedi istaknuti je sredina kolovoza kada će uslijediti pripremna utakmica s Rostov Donom u Poreču, Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo te turnir u Grudama gdje nas uz domaćina dočekuje i Budućnost.

Detaljniji raspored za kolovoz

Ekipa će 17. kolovoza krenuti put Poreča jer ih očekuje pravi izazov, a to je utakmica s ruskim prvakom Rostov Donom. Finalisti Lige prvakinja će u to vrijeme biti na pripremama u Poreču te su izrazili želju odigrati utakmicu s RK Podravka Vegetom. S obzirom da se radi o europskom doprvaku, utakmicu i zajednički trening je stručni stožer sa zadovoljstvom uvrstio u plan priprema.

Nakon Poreča ekipa se vraća u Koprivnicu i nastavljaju raditi prema dogovorenom planu priprema. Nove utakmice na rasporedu su 23. i 24. kolovoza u sklopu tradicionalnog 14. po redu Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. U goste Podravki ponovno stiže rumunjska Corona Brasov, prošlogodišnji, ali i ovogodišnji sudionik kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja ŽORK Jagodina te mađarski Mosonmagyaróvár.

SUDIONICI:

MOSONMAGYARÓVÁRI KC – Mosonmagyaróvár /HUN/
ASC CORONA 2010 BRASOV – Brasov /ROM/
ŽRK JAGODINA– Jagodina /SRB/
PODRAVKA VEGETA – Koprivnica /CRO/

RASPORED:

Petak , 23.08.2019.
18:00 MOSONMAGYARÓVÁRI KC – ŽRK JAGODINA
20:00 PODRAVKA VEGETA – ASC CORONA 2010 BRASOV

Subota, 24.08.2019.
09:30 ASC CORONA 2010 BRASOV – MOSONMAGYARÓVÁRI KC
11:00 PODRAVKA VEGETA – ŽRK JAGODINA
18:00 ŽRK JAGODINA – ASC CORONA 2010 BRASOV
20:00 PODRAVKA VEGETA – MOSONMAGYARÓVÁRI KC

Dva dana nakon završetka memorijala u Koprivnici rukometašice Podravka Vegete kreću put Gruda gdje će kao i prošle godine sudjelovati na međunarodnom turniru u sklopu Festivala rukometa i to od 27.-30.kolovoza. Podravka Vegeta će odigrati utakmice s dugogodišnjim sudionikom Lige prvakinja Budućnosti i domaćinom Grudama, a na turniru će sudjelovati i naši prijatelji iz Bjelovara baš kao i prošle godine.