Rukometašice Podravka Vegete, upisale su još jednu prvenstvenu pobjedu, na gostovanju u Pločama, 18:27, poluvrijeme 9:13. Utakmica se odigravala u Domu sportova Ploče u prilično teškim uvjetima bez grijanja, a to zna biti čest slučaj u dvoranama na obali. Trener Zlatko Saračević rekao nam je kratko nakon utakmice.

Danas su minutažu dobile mlađe igračice, a uvjeti u dvorani su bili prilično loši pa smo sretni da je sve prošlo bez ozljeda za naše igračice. Cilj je u ovakvim utakmicama priliku dati curama koje u Ligi prvakinja nemaju minutažu ili je ona minimalna – rekao je trener za klupske stranice.

Današnji ogled je pogotkom otvorila Korina Karlovčan s krila, a u nastavku joj se s dobrom realizacijom priključuje i Turk na desnoj strani. U desetoj minuti Podravka Vegeta je na +3, rezultat je 3:6. Podiže se gol razlika prema sredini prvog dijela, a za +5 poentirala je Džono s crte u 15. minuti. Rukometašice Podravka Vegete na odmor idu uz 4 pogotka prednosti i rezultat 9:13. Najefikasnije u prvom poluvremenu bile su Karlovčan, Turk i Džono.

Koprivničke rukometašice nastavljaju dinamično i u drugom dijelu i povećavaju rezultatsku prednost. Već nakon osam minuta od početka drugog dijela, Franušić realizira sjajan pogodak s crte za +7, a u napadu iza toga ponovno u Leinoj režiji Podravka Vegeta je na 11:19.

Efikasna je u drugom dijelu bila i Nikolina Zadravec koja je realizirala nekoliko brzih kontri i pogodaka s krila. Do kraja se povećava gol razlika, a najmlađe članice ekipe, utakmicu mirno privode kraju uz rezultat 18:27. Danas su svoju minutažu ponovno dobile mlade igračice, a priliku je odlično iskoristila Margarita Škarić koja je zabila tri pogotka, a minutažu su opravdale i Popović, Buljan i Zrnić. Vrijedi istaknuti i vratarke koje su ukupno upisale 18 obrana, Ećimović 12, a Tucaković 6.

Foto: Ivan Brkić