Dieter Benotić Didi na utakmici sa Clujom // Foto Ivo Čičin-MašanskerUoči utakmice Podravka Vegeta – Cluj tajnik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Dieter Benotić Didi darovao je treneru Nevenu Hrupecu 30-ak stručnih knjiga o rukometu i treniranju sportaša. Dieter Benotić bio je i sam trener rukometašica Podravke sedamdesetih godina i prolazio kroz uspjehe i razočaranja tadašnje prve i druge lige i kroz trnoviti put do povratka u prvu tada saveznu ligu.

Ostavio je dubok trag u ženskom, a kao igrač i u muškom koprivničkom rukometu. Savjesnom pripremanju treninga pomogla mu je ogromna literatura, čemu smo, kao njegovi suradnici, bili svjedoci.

– Dieter Benotić bio je i moj trener u srednjoškolskim danima i neobično ga cijenim. Njegova gesta je za nas dragocjena. Popunit ćemo stručnu biblioteku. U mojoj kancelariji u RK Podravki smještena je sva literatura i ona je dostupna svim Podravkinim trenerima u podmlatku, ali i svim ostalim rukometnim trenerima u Koprivnici – rekao je trener Podravke Vegete Neven Hrupec.

Didiju hvala, a to je putokaz i za nas ostale koji imamo literaturu koju više nećemo koristiti, a može biti korisna, ili naprosto sačuvana za povijest.