Bliži se početak najveće sportske smotre, gdje će se na jednom mjestu okupiti najbolje sportašice i sportaši iz cijelog svijeta. Među onima koji su svojim rezultatima i predanošću osigurali svoje ”mjesto pod zvijezdama, olimpijskog neba” je i Dijana Mugoša, lijevo krilo Podravka Vegete koja će predstavljati svoju zemlju na igrama u Tokiju.

Sa samo 25 godina ostvarit će ono o čemu sanja većina profesionalnih sportaša, nastupiti na Olimpijskim igrama. Uoči puta u Tokijo predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je predao zastavu olimpijskom timu uz vjeru da će na najbolji način predstaviti svoju zemlju te navijače učiniti ponosnima. Osim što će Dijana predstavljati svoju zemlju bit će na ponos i Rukometnom klubu Podravka te svojim suigračicama i stožeru s kojima će se po završetku svojih obaveza na Olimpijskim igrama, okrenuti novim rukometnim izazovima i to već treću sezonu.

U ovom trenutku njezin je fokus na onome što ih očekuje, a to je dolazak u Olimpijsko selo, prilagodba i završne pripreme kojima su prethodile i vrlo zahtjevne pripreme u Podgorici. Prvu utakmicu Dijanina reprezentacija imat će 25. srpnja protiv Angole. U njihovoj grupi još ih očekuju utakmice s Nizozemskom, Norveškom, Japanom i Južnom Korejom, a plasman u četvrtfinale izborit će četiri prvoplasirane reprezentative selekcije. Emocije su pomiješane, ali napisala je nekoliko riječi za klupske stranice.

Osjećam uzbuđenje jer ću biti dio jedne velike sportske priče, gdje će se okupiti najbolje sportašice i sportaši cijelog svijeta, to je definitivno san svakog profesionalnog sportaša. Predstavljati svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri na svijetu je čast i privilegija kako mojim suigračicama tako i meni osobno – rekla je Mugoša. 

U Olimpijsko selo bi trebale stići 16. srpnja u večernjim satima po lokalnom vremenu. Sretno putujte te budite hrabre i motivirane za sportske izazove koji vas očekuju.

Fotografije ustupila :Dijana Mugoša