Selekcija Crne Gore danas nije uspjela izboriti prolazak u polufinale na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv premoćne Rusije, ekipe koja je odnijela zlato na proteklim igrama. Crnogorke su poražene rezultatom 26:32. Za reprezentaciju Crne Gore velika je čast bila izboriti dolazak na Olimpijske igre i natjecati se među ženskom rukometnom elitom. Potom su osigurale i prolaz u četvrtfinale. S trećeg mjesta u skupini s dvije pobjede i tri poraza izabranice Bojane Popović među kojima i igračica Podravka Vegete Dijana Mugoša, plasirale su se u drugi krug velikog natjecanja što je bio i cilj no postojala je motivacija za stepenicu više. Ruskinje su ipak taj put prekinule i opravdale ulogu favorita. Bez obzira na to Crnogorke nisu razočarane i nemaju razloga biti, a lijevo krilo Podravka Vegete, Dijana Mugoša ponosna je na uspjeh svoje selekcije.

Prelijep je osjećaj što smo došle do četvrtfinala i ostvarile uspjeh da budemo među osam najboljih reprezentacija. Nama je glavni cilj bio prolazak skupine i to smo ostvarile. Velik je uspjeh iza nas i preponosna sam na moj tim. Zahvalna sam na ovom predivnom osjećaju koji ne doživi svatko. Imala sam čast živjeti svoj san, imati svoju olimpijsku priču i uživala sam u svakoj sekundi. Ostaje žal zbog današnje utakmice, ali dale smo svoj maksimum i borile smo se lavovski do kraja. Vraćam se jako pozitivna i napunjena energijom i srećom, a onda ću se nakon što malo odmorim priključiti mojoj ekipi u pripremnim utakmicama – rekla je Dijana Mugoša za klupske stranice. 

Dijani i njezinom od srca čestitamo na ostvarenom uspjehu s njezinom reprezentacijom i veselimo se njezinim igrama i pogocima u novoj sezoni kojima će nas častiti u dresu Podravka Vegete.

Foto: BILDBYRAN (Gonzalo Fuentes)